Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Wetenschappers gebruiken plasma om voedselverspilling te verminderen

Wetenschappers uit Perth zouden een oplossing gevonden kunnen hebben voor de voedselverspilling. Dit zou tonnen verspild voedsel kunnen redden die door schimmel zijn getroffen. Kirsty Bayliss van de Murdoch University in Perth gebruikt plasma en elektriciteit om schimmels weg te houden. 

Deze technologie — veel gebruikt in geneeskunde en tandheelkunde — wordt momenteel op avocado's getest. De wetenschappers produceren plasma, dat opgewekt wordt door een elektrische lading en geleiden dat door twee elektroden. Dr Bayliss: "Het plasma creëert een laagje om de voeding. Hierdoor worden schimmelsporen gedood, zodat ze het fruit niet meer kunnen infecteren. Het lijkt erop dat weerstand in het fruit ook gestimuleerd wordt, dus zo beschermt het fruit zichzelf tegen infecties. Het is heel ingenieus en het is helemaal vrij van chemicaliën."

Bayliss zegt dat de technologie kan leiden tot een enorme vermindering van voedselverspilling. Meer dan 30% van de voeding in Australië, iets minder dan Nieuw-Zeeland, eindigt als afval in de prullenbak. 

Bron: mindfood.com
Publicatiedatum: