Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Chileense Rucaray oogst dit seizoen 500 ton Autumn Royal druiven

Hoewel het productievolume dit jaar 10% lager zal zijn dan vorig jaar, verwacht de Chileense druivenproducent Rucaray al zijn internationale klanten te kunnen bevoorraden. Dit jaar zal het bedrijf de grootste volumes Autumn Royal druiven ooit exporteren. Momenteel worden de blauwe pitloze druiven geoogst. De grootste volumes zijn bestemd voor de Verenigde Staten (75%), China (15%) en Rusland (5%). De overige 5% wordt op de binnenlandse markt afgezet, vertelt Alexis Lara, hoofd van de technische afdeling van Rucaray.


De markt voor dit type druiven is op het moment erg goed. Vorig jaar werd er in China tussen de €27,80 en €31,50 voor de druiven betaald en in de Verenigde Staten lagen de prijzen tussen de €24,00 en €25,94. Het bedrijf verwacht dat de prijzen dit seizoen vergelijkbaar zullen zijn. Lara voegt er aan toe dat gezien de productieperiode en de arbeidsintensieve teelt van dit ras Rucaray momenteel vrijwel de enige aanbieder is.


Voor meer informatie:
Alexis Lara Celis
Rucaray SA
Telf.: +56 2 2873 0200 
Publicatiedatum: