Software voor de optimale rijping van fruit

Met de nieuwste ontwikkeling 'FIPS' – planningssoftware speciaal voor bananen, mango's en avocado's – werd in nauwe samenwerking met ervaren branchedeskundigen een oplossing ontwikkeld, die alle relevante processen van de herkomst tot aan de klant aanzienlijk vereenvoudigt en kosten bespaart.

Iedere planner kent de situatie: men is klaar met de planning en door een onvoorziene situatie (productuitval, vertraging van een schip, betere/zwakkere verkoop enz.) wordt de gehele planning onbruikbaar en alles moet weer opnieuw doorberekend en gepland worden. Dat kost tijd, geld en zenuwen.

Om deze reden werd 'FIPS' ontwikkeld. Deze software berekent en actualiseert automatisch de gehele planning (langetermijnplanning van de beschikbare hoeveelheden, transportplanning in de rijperij, rijpingsplanning) op basis van alle actuele gegevens en kan met slechts enkele kliks af worden gesloten.

Alle veranderingen (bijvoorbeeld uitval, reclamaties enz.) en aanpassingen in hoeveelheden worden in 'FIPS' live en per waarschuwing weergegeven, zodat men steeds een actueel overzicht heeft van alle warenstromen en opgeslagen voorraden en in één oogopslag ziet waar ingegrepen dient te worden."FIPS neemt de berekeningen over, rekening houdend met alle parameters en aanlooptijden", aldus Robert Schwaiger van ActiveIT, die sinds twintig jaar ook actief is in de bananenhandel. Met FIPS kan iedereen, die bij het proces betrokken is, (indien gewenst ook klanten uit de levensmiddelenhandel) met hetzelfde systeem werken. Omslachtige en onbetrouwbare Excel-lijsten zijn daarmee verleden tijd. Uiteraard werden een uitgekiend correctiesysteem en een veranderingsjournaal in het programma geïntegreerd.Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.