met studenten

Hoe investeren bij een lage kostprijs?

Tholen - Stel je voor: er valt veel winst te behalen op bijvoorbeeld je manier van verpakken, maar de kostprijs van je product is zo laag dat je investeringsmogelijkheden beperkt zijn. Dat overkwam ook Evers Specials, taugé-specialist. Door studenten in te zetten, konden ze toch stappen zetten.

"Bedrijven in de AGF-sector zijn altijd in beweging en op zoek naar innovatie", vertelt Jurre Kuijper, oprichter van NNTS (No Nonsense Technical Solutions). "De vraag naar aansprekende producten is groot en de noodzaak voor kostenreductie zorgt dat bedrijven altijd in beweging zijn." Hij volgt de master werktuigbouwkunde aan de universiteit van Twente en ontdekte dat studenten vaak veel kunnen betekenen in dit soort trajecten, maar dat bedrijven huiverig zijn om ze in te zetten. "Ze zijn vaak bang dat ze verzeild raken in lang lopende projecten waarbij een praktische oplossing niet altijd bereikt wordt." Studenten
Dat heeft Jurre nu opgelost door zelf tussen het bedrijf en de studenten te staan. Hij gaat in gesprek met de bedrijven en stelt vervolgens een team van studenten samen. Voor die studenten gaat het om een bijbaan, niet om een studieproject. Vanuit de onderwijsinstellingen worden wel professoren ingehuurd om om het projectteam te adviseren. "Zo kunnen we wel gebruik maken van de kennis en expertise van de universiteiten en scholen, maar blijft het een praktische en zakelijke oplossing", legt Jurre uit. "En dat voor een concurrerende prijs. Zo koppelen we bedrijven met studenten en kennisinstellingen, waarbij de opdrachtgever het belangrijkste blijft. En wij, als NNTS, zijn verantwoordelijk voor het project."

Studenten
Met behulp van studenten kan NNTS bijvoorbeeld automatiseringsvraagstukken oplossen en zo stappen zetten in de efficiëntie van het productieproces. "Maar ook meer theoretische vraagstukken pakken we graag op. Het groeiproces van een product bijvoorbeeld, om een betere voorspelling te maken." In de AGF-sector zijn ze al aan de slag gegaan bij Evers Specials. "Er viel bij het bedrijf winst te behalen in de verpakkingsmethode, maar worden de mogelijke investeringskosten werden beperkt door de kostprijs van taugé. Verschillende pogingen om te innoveren zijn in de kiem gesmoord."

NNTS is aan de slag gegaan om antwoord te geven op hun vraag. "In verschillende brainstormsessies zijn de meest uiteenlopende oplossingen bedacht. Daarna hebben we marktonderzoek gedaan, contact met leveranciers gezocht en een kostenschatting gemaakt. Zo is het aantal opties teruggebracht tot een beperkt aantal haalbare concepten", vertelt Jurre. "De oplossingen zijn innovatief, maar vaak ook simpel en goed onderbouwd. Daardoor krijgen bedrijven nieuwe inzichten in hun eigen proces en kunnen ze een weloverwogen keuze maken."

Voor meer informatie:
NNTS Group

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.