Biologische landbouw groeit verder in Oostenrijk

Oostenrijk is nog steeds Europees kampioen als het gaat om biologisch. Deze positie is door de meest recente ontwikkelingen verder versterkt, meldt Bio Austria. Het potentieel van de biologische landbouw is echter nog lang niet uitgeput. Bio Austria heeft zich ten doel gesteld dat in het jaar 2025 op 30 procent van het totale Oostenrijkse landbouwareaal biologisch geteeld wordt.

De biologische landbouw vertoonde in Oostenrijk met name in de afgelopen twee jaar een aanzienlijke groei. Steeds meer bedrijven besluiten over te stappen op een biologische productiewijze. In 2016 telde Oostenrijk 21.820 biobedrijven. Dat was 19 procent van alle Oostenrijkse landbouwbedrijven. Dankzij de toename van het aantal biologische bedrijven groeit ook het biologisch landbouwareaal constant. In 2016 lag het biologisch landbouwareaal in Oostenrijk op 571.585 hectare. Dat was 22 procent van het totale landbouwareaal.

Belangrijke stap richting ecologisering van de landbouw
In 2017 zal deze ontwikkeling zich voortzetten: in totaal hebben 1.753 bedrijven zich voor de maatregel biologische productiewijze binnen het Oostenrijkse programma voor een milieuverantwoorde landbouw (ÖPUL) aangemeld. In 2016 meldden zich ook al 1.953 bedrijven aan. Omgerekend stappen er in Oostenrijk vijf landbouwbedrijven per dag over op biologische landbouw. In het lopende jaar zal het aantal Oostenrijkse biologische bedrijven uitkomen op meer dan 23.000. Het biologisch landbouwareaal zal groeien naar meer dan 600.000 hectare.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw ad-blocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw Adblocker.