Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Lidl bouwt nieuw Brits hoofdkantoor

Ierse supermarktketen exporteert via Alibaba naar China

Auchan investeert €50 mln in Sardinië
Auchan wil met een investering van €200 miljoen moderniseren. Er wordt onder andere €50 miljoen gestoken in de renovatie van vier winkels op het Italiaanse eiland Sardinië. De renovaties moeten in een periode van ongeveer drie jaar worden afgerond.

Lidl bouwt nieuw Brits hoofdkwartier
De Britse tak van Lidl heeft toestemming gekregen van de gemeente Kingston om zijn hoofdkwartier te verhuizen van Wimbledon naar Tolworth. Het oude terrein van de discountketen is sinds 1998 in gebruik, maar is inmiddels te klein geworden. Lidl kocht vorig jaar het nieuwe terrein voor £10 miljoen (€11,7 miljoen). Als de nieuwe locatie in 2020 is afgebouwd, zal er hier onder andere een kantoorgebouw met een oppervlak van iets meer dan 20.000 vierkante meter staan.

Ierland: Musgrave exporteert via Alibaba naar China
De Ierse groothandelaar Musgrave gaat samenwerken met Alibaba om producten van zijn SuperValu-keten direct aan Chinese consumenten te leveren. Op het e-commerce-platform Tmall Global wordt een online supermarkt van SuperValu opgezet. Hiermee is het voor het eerst dat een Ierse keten op Tmall Global aanwezig is. Britse ketens als Sainsbury's en Waitrose waren al langer op Tmall Global actief. De online supermarkt wordt gebruikt als een mogelijke handelsroute voor Ierse telers, die de Chinese markt op willen. In eerste instantie levert Musgrave 40 huismerkproducten, waaronder ontbijtgranen van SuperValu, koffie, jam en gezonde snacks.

BigBasket wil omzetaandeel van 45% voor huismerk
De grootste online supermarkt van India, BigBasket.com, streeft naar hogere winstmarges voor zijn huismerk. Met maart 2017 komt naar verwachting het aandeel van huismerkproducten in de totale omzet neer op 45%. Momenteel is dit aandeel nog 33%. In de komende drie maanden breidt BigBasket het huismerk uit met non-food-producten en wordt het assortiment van bestaande huismerken uitgebreid. 

Grote hoeveelheid aan voedseldonaties van Albertsons
Werknemers en klanten van de Amerikaanse supermarktketen Albertsons hebben voor miljoenen aan voedingsmiddelen en speelgoed gedoneerd tijdens de feestdagen van 2016. De Holiday Giving Campaign van Albertsons heeft dankzij het netwerk van meer dan 2.300 winkels en zo'n 275.000 stafleden gezorgd voor de donatie van meer dan 12.000 kalkoenen en tienduizenden stukken speelgoed. Ook heeft een fonds van Albertsons $240.000 (iets meer dan €227.500) bijgedragen aan een aantal goede doelen, zoals onderzoek naar diabetes onder kinderen en sociale initiatieven op lokaal niveau.

Verschil in omzet binnen online supermarktsector
Supermarkten die zowel online actief zijn als werken met fysieke winkels hebben grotere online bestellingen dan bedrijven die uitsluitend online actief zijn. Dit blijkt uit een verslag dat is uitgegeven door marktonderzoeksbureau Brick Meets Click. Meer dan de helft van de supermarktketens die werden onderzocht hadden gemiddeld bestellingen van tussen de $120 en $180 (€113,84 en €170,76). De gemiddelde bestelling bij Fresh Direct kostte echter $105 (€99,61) en bij Amazon Fresh slechts $84 (€79,69).

VS zet online marktplaats van Alibaba op zwarte lijst
De Amerikaanse overheid heeft de online marktplaats Taobao op een zwarte lijst van onbetrouwbare online winkels gezet. Taobao is een populaire site in China, waar consumenten onderling goederen te koop kunnen zetten. De site is echter berucht om de hoeveelheid aan namaakproducten en schendingen van intellectueel eigendom. De online marktplaats staat op het platform van Alibaba. Het besluit van de Amerikaanse overheid werd genomen nadat er klachten waren gekomen over dat Taobao te weinig zou doen aan de hoeveelheid aan aangeboden namaakproducten. 

Zwitserland: Lidl schaft de kassabon af
Lidl-vestigingen in Zwitserland geven niet langer nog automatisch een kassabon aan de klant, maar vragen nu eerst aan de consument of ze deze zouden willen hebben. Lidl hoopt hiermee te besparen op papierverbruik. Met het einde van januari 2017 moet de nieuwe maatregel in alle 109 vestigingen van Lidl in Zwitserland zijn doorgevoerd, waarmee zo'n 30 ton aan papier wordt bespaard. Bij eerdere testfases met het nieuwe beleid was te zien dat er niet alleen minder papier werd verbruikt, maar ook dat de winkels schoner werden wegens minder rondslingerende kassabonnen.

Walgreens neemt Rite Aid over
Het Amerikaanse Walgreens Boots Alliance gaat winkels van de keten Rite Aid overnemen. In het begin van 2017 moet de overname zijn voltooid. Bij de overname moest Walgreens op last van de Amerikaanse mededingingsautoriteit eerst een aantal winkels van Rite Aid van de hand doen. Er zijn nu voor $950 miljoen (€901,2 miljoen) 865 Rite Aid-vestigingen verkocht aan Fred's Pharmacy. Hoewel volgens Rite Aid er sprake is van overleg tussen Walgreens en de mededingingsautoriteit, is dit volgens de keten geen garantie dat de toestemming nu officieel is verleend of dat de overname op tijd wordt afgerond.
Publicatiedatum: