Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Joint venture Duitse BLG Logistics en Kloosterboer

BLG LOGISTICS GROUP AG & Co. KG heeft 51% van zijn aandelen in de Bremerhaven coldstore aan de Nederlandse onderneming Kloosterboer verkocht. De nieuwe joint venture zal de naam Kloosterboer BLG Coldstore GmbH dragen. De samenwerking is gericht op een gezamenlijke positionering in de temperatuur gecontroleerde logistieke sector in Noord-Duitsland.

BLG Coldstore Logistics werd in 1985 opgericht en bezit één van de grootste koelfaciliteiten in Bremerhaven met een capaciteit van 29.000 palletplaatsen. De hoofdactiviteit bestaat uit de opslag van diepvriesproducten afkomstig uit landen buiten Europa. Het Nederlandse bedrijf Kloosterboer is één van de grootste aanbieders van temperatuur gecontroleerde opslag en logistiek in Europa. Het bedrijf heeft naast zijn hoofdkantoor in IJmuiden ook kantoren in Frankrijk, Polen, Zweden, Noorwegen, Canada en de Verenigde Staten. 



Volgens Kloosterboer zijn beide partijen gebaat bij deze strategische samenwerking. Met het verwerven van 51% van de aandelen in BLG Coldstore streeft Kloosterboer zijn internationale groeistrategie na en krijgt het toegang tot de Duitse markt. Er is bewust voor Bremerhaven gekozen aangezien dit een voorkeurslocatie is voor de levering van diepvriesproducten uit overzeese bestemmingen, zoals Alaska. Hans Kroes, algemeen directeur van Kloosterboer, is van mening dat de samenwerking talloze voordelen biedt. "Naast een uitbreiding van ons dienstenpakket, willen we in alle gebieden synergieën creëren en exploiteren. Op deze manier kunnen wij onze klanten meer flexibiliteit, concurrentievoordelen en besparingen bieden binnen de toeleveringsketen." De transactie dient nog goedgekeurd te worden door de mededingingsautoriteiten.
Publicatiedatum: