Voorraadsysteem maakt stromen fruittelers inzichtelijk

Het programma 'FRUIT voorraad' is een voorraadsysteem dat de stromen van een fruitsorteerbedrijf kan automatiseren. Het proces begint bij de pluk van het fruit. Het fruit wordt naar de koeling gereden en bij binnenkomst wordt dit fruit geregistreerd. Hierbij kan diverse (eigen) informatie aan worden toegevoegd, bijv. het perceel en referenties. Na het registreren komt het fruit op een Inslagorder te staan en is het fruit zichtbaar in de voorraad en zo gewenst ook in welke koelcel het fruit staat.

Als het zover is om deze order te gaan sorteren, wordt er een sorteerorder aangemaakt met als basis een (deel van) een inslagorder. Bij het sorteren wordt alles op maat verpakt. Zodra de pallet van een bepaalde maat / verpakking vol is, wordt deze pallet geregistreerd in het systeem. Na het registreren wordt er automatisch een label uitgeprint met alle gegevens en onder andere ook een barcode.

Op het moment dat het verpakte fruit naar de klant gaat, kan er eenvoudig met een barcodescanner al de te laden pallets worden gescand en daarna kan men eenvoudig een laadbon maken. In het programma kunnen diverse (maatwerk) rapporten worden gegenereerd en daarna worden geprint, opgeslagen (PDF) of gemaild worden. Verder kunnen in het programma alle bijzaken worden ingevoerd, zoals de relaties, de voorraad van het lege fust enz.


Het programma FRUIT voorraad wordt door steeds meer bedrijven gebruikt. Onder andere bij de bedrijven Van Wijk Fruit uit 't Goy en KG Fruit uit Kapelle.

Voor meer informatie zie www.fruitvoorraad.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven