Azerbeidzjan breekt in op internationale persimmonmarkt

In Azerbeidzjan loopt het persimmonseizoen van oktober tot november. Dit jaar is de productie lager dan vorig jaar als gevolg van harde wind. Desondanks is de kwaliteit van het fruit goed. 


Volgens Aqil Isayev van het in Zaqatala gevestigde Isayevllc behoren Azerbeidzjaanse persimmon kwalitatief tot de beste ter wereld aangezien het land beschikt over optimale groeiomstandigheden. De reden waarom het fruit de consument nog niet heeft weten te bereiken, is te wijten aan het feit dat Azerbeidzjan nog niet in geslaagd is toegang tot de Europese markt te krijgen.

Isayev legt uit dat de vraag op de binnenlandse markt jaarlijks groeit en de persimmon is de tweede belangrijkste fruitsoort in het land wat betreft het vergaren van buitenlandse deviezen.Isayevllc werd in 2005 opgericht en heeft een areaal van 50 tot 70 hectare. Het bedrijf vermarkt één ras en kan dit aan alle mogelijke bestemmingen leveren. "Momenteel leveren we aan groothandelaren. De prijzen zijn normaal dit seizoen maar hoger dan vorig jaar. Op de binnenlandse markt is de concurrentie groot, dus we moeten ons echt gaan oriënteren op de wereldwijde markt," legt Isayev uit.

Isayevllc maakt altijd gebruik van koeltransport en betrouwbare transportbedrijven. De transittijd naar Nederland wordt geschat op 7 tot 10 dagen.


Voor meer informatie:

Aqil Isayev
Isayevllc
Tel +994242230005
Mob +994516565672
Whatsapp +994516565672
Email: office@isayevllc.com
www.isayevllc.com
Skype: isayevllc


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven