Appolonia heeft goede vooruitzichten op Chinese markt

Zoals vorige week al bericht werd, hebben het Poolse appelconsortium Appolonia en de China Fruit Marketing Association op 12 december de eerste vracht Poolse appelen feestelijk verwelkomd op de Chinese markt.De eerste partij werd onder agf-handelaren verspreid waardoor potentiële klanten de gelegenheid hadden kennis te maken met de Poolse appelen. De volgende partij van 200 ton ging eerder deze week op transport en zal bestemd zijn voor de Chinese retail.

"De B2B-zending was belangrijk om de markt af te tasten en klanten te interesseren om onze appelen te verkopen. Het bood eveneens de mogelijkheid om de appelen aan de eindafnemers te presenteren," vertelt Michal Lachowicz, voorzitter van Appolonia.Michał legt uit dat het exacte volume dat men naar China wil gaan exporteren in het seizoen 2016-2017 nog niet vastgesteld is omdat de export nog in de beginfase verkeert. Zodra de vraag toeneemt, zullen de exportvolumes stijgen. "We hebben veel positieve reacties gehad van diverse Chinese bedrijven die enthousiast zijn over Poolse appelen en deze graag willen gaan vermarkten." Appolonia levert exclusief aan de Chongqing Import and Export Fruit Association, een overeenkomst die voor de komende twee jaar vastgesteld is."Chongqing was een logische keuze voor Appolonia omdat dit hét bedrijf in China is op het gebied van de import van buitenlandse AGF. Het werkt met veel buitenlandse merken die naar China exporteren, waaronder Zespri, en biedt ons veel mogelijkheden. Onze appelen zullen via diverse kanalen op de Chinese markt worden aangeboden zoals retail, onlineverkoop en via supermarkten," legt Michal uit.

Eerder werd er gesproken over de mogelijkheid om de appelen direct vanuit Polen naar China te transporteren maar volgens Michal is dit om verschillende redenen niet haalbaar. Ten eerste moeten de goederen over Russisch grondgebied worden geëxporteerd terwijl er nog steeds een boycot voor Poolse appelen van kracht is. De andere reden zijn de barre winterse omstandigheden in Rusland. De Poolse appelen zouden hierdoor aan temperaturen onder het vriespunt worden blootgesteld waardoor het fruit beschadigingen oploopt. De appelen worden momenteel verscheept, waarbij de transittijd op kan lopen tot wel 50 dagen.


Voor meer informatie:
Michał Lachowicz
Appolonia
Tel: +48 48 332 95 69
Email: michal.lachowicz@appolonia.pl
www.appolonia.pl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven