Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Spar Oostenrijk neemt 62 Billa-filialen over van Rewe

Spar Oostenrijk gaat verder met haar expansie in Kroatië en neemt in totaal 62 Billa-filialen en het Billa-logistiekcentrum in Sveta Helena van de Rewe Group over. De overname werd op 15 december 2016 bekrachtigd en de concrete overdracht zal in het voorjaar van 2017 plaatsvinden. De deal heeft nog wel de toestemming van de verantwoordelijke mededingingsautoriteit nodig. Met de overname groeit het filialennetwerk van Spar Kroatië naar meer dan honderd vestigingen. Ook alle 1.900 medewerkers van Billa worden door Spar overgenomen. Over de aankoopprijs werd stilzwijgen overeengekomen.

De supermarkten die over worden genomen, bevinden zich in heel Kroatië – van Istrië en Dalmatië tot aan de hoofdstad Zagreb – en hebben een verkoopareaal van circa 500 tot 1.500 m². Na toestemming door de mededingingsautoriteit zullen ze voortaan als Spar-supermarkten gerund worden.

"We zijn sinds 2005 in Kroatië vertegenwoordigd en zien een groot potentieel in het land. Daarom willen we onze marktpositie hier verder uitbreiden en zijn we blij met deze expansiemogelijkheid door de overname van de Billa-filialen en haar medewerkers", zegt Rudolf Staudinger, verantwoordelijk voor de buitenlandse handel van Spar Oostenrijk, over de overname.


Publicatiedatum: