BerryDealer exporteert blauwe bessen naar Dubai

Het Argentijnse blauwe bessenseizoen is afgelopen. Binnenkort zullen de Chileense volumes toenemen. "We hebben net ons eerste seizoen met Argentijnse blauwe bessen gehad. Het was moeilijk vanwege de slechte weersomstandigheden. We gaan nu hard aan de slag met Chileense blauwe bessen, die via tussenhandelaren naar het Midden-Oosten worden geëxporteerd. We verwachten van de Chileense blauwe bessen dat ze van betere kwaliteit zijn," zegt Pablo González Prados van het in Sevilla gevestigde exportbedrijf BerryDealer.BerryDealer is gespecialiseerd in de export van zachtfruit naar het Midden-Oosten. De belangrijkste markt is Dubai. "We zijn daar begonnen door een aantal grote blauwe bessentelers te helpen met hun activiteiten in de Verenigde Arabische Emiraten. Na een aantal experimenten met logistiek in samenwerking met Fermac Cargo vonden we de beste manier om blauwe bessen in optimale staat te exporteren. Sindsdien zijn we aanzienlijk gegroeid en zijn we ook begonnen met de export van aardbeien," legt hij uit.

"Dit is onze vierde zachtfruitseizoen. We hebben van onze fouten geleerd en zijn nu klaar om goede kwaliteit te leveren. Een markt als Dubai geeft goede prijzen. We gaan daar ons merk presenteren aan een aantal retailketens. Ik denk dat een goed merk ons kan helpen om de prijzen van ons zachtfruit op een hoog niveau te houden."

BerryDealer heeft zijn eigen citrusproductie in Sevilla en teelt zijn blauwe bessen en aardbeien in Huelva.

Pablo González benadrukt dat Dubai een belangrijke markt is om toegang te vinden tot het Midden-Oosten. Fruit kan vanuit Dubai makkelijk worden doorgestuurd naar nabij gelegen markten. De concurrentie in Dubai is echter erg fel, omdat daar veel producten uit verschillende delen van de wereld worden geïmporteerd. 

"Op dit moment kun je daar aardbeien uit Egypte, Australië en Zuid-Afrika kopen. Later komen daar ook volumes uit landen als de VS, Griekenland en Chili bij. Het lijkt alsof iedereen in de markt van Dubai wil werken, omdat dit je een bepaalde reputatie geeft. Nu is het inderdaad zo dat de markt van Dubai de voorkeur heeft voor meer luxe producten, waarvoor veel werk voor de productie nodig is en waarvoor je de juiste partners moet vinden."

In dit opzicht zorgen volgens Pablo overeenkomsten met nieuwe partners er ongetwijfeld voor dat er technische en commerciële ondersteuning voor handen is, zodat de kwaliteit en omvang van de exportvolumes kunnen worden verbeterd.

Volgens de exporteur zijn blauwe bessen een groeiend product in Dubai. "We zien dit aan de volumes die van ons gevraagd worden, al zie je dezelfde trend over de hele wereld terug. Daarom verwacht Huelva een aanzienlijke toename in de productie van blauwe bessen. Het areaal voor de blauwe bessenteelt is in de afgelopen jaren uitgebreid ten koste van de aardbeienteelt. We hopen dat we de prijzen voor aardbeien hoog kunnen houden, omdat dit een product is dat voordeel haalt uit goede weersomstandigheden."

Het volgende doel van het bedrijf is de Aziatische markt. BerryDealer wil directe toegang tot China. "We gaan beginnen met een lading Spaanse sinaasappelen naar China, omdat er voor dit product al een protocol is opgesteld. Daarnaast exporteren we ook naar Kazachstan. We werken daar al samen met een supermarktketen en zijn erg tevreden over de resultaten."

BerryDealer werkt ook als een tussenpersoon tussen telers en inkopers.

Voor meer informatie:
Pablo González
Berrydealer
T:+ 34 657673064
pablogonzalez@berrydealer.com
www.berrydealer.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven