Spaanse retailer Eroski verkocht 786 ton aan lelijke AGF

De Spaanse supermarktketen Eroski heeft meer dan 786 ton aan afgekeurde AGF verkocht. De keten heeft een campagne gehouden om voedselverspilling wegens misvormde groente tegen te gaan. 

De producten die niet in de schappen belanden zijn te afwijkend om tegemoet te komen aan de gestelde eisen voor uiterlijk. Ze hebben echter wel precies dezelfde smaak en voedingswaarden als de producten die wel geschikt zijn voor de schappen.De campagne begon in Eroski-vestigingen vanaf november en was gericht op het meer bewust maken van de consument over voedselverspilling en verantwoordelijke consumptie. De producten die het meest in trek waren, waren sinaasappelen, mandarijnen, courgettes en aardappelen. 

"We zijn erg tevreden met het resultaat van de campagne. Het heeft ons aangemoedigd om dit in de toekomst te herhalen," zegt Alejandro Martínez Berriochoa van Eroski."Van al het AGF dat in Europa wordt geproduceerd, wordt 20% tot 40% wegens een niet perfect uiterlijk weggegooid nog voor het de supermarkten bereikt," voegde hij toe.

De dertien misvormde groente- en fruitsoorten die Eroski aanbood werden verkocht met kortingen tot 50%.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven