Bijeenkomst aftrap Groenteman met Ster op 31 januari 2017

Een beter bedrijf met ADN studieclubs en Groenteman met Ster

"Groentespecialist kan grootste concurrent supermarkt worden" aldus ADN bestuurslid Wim Landwaart. ADN ondersteunt hen daarbij via het Groenteman met Ster traject. Tijdens een boeiende, informerende en gezellige bijeenkomst zal ADN de editie van Groenteman met Ster 2017 gaan inluiden. Op 31 januari 2017 is er een bijeenkomst voor alle deelnemers die zich hebben ingeschreven en voor groentemannen die toch nog wat twijfelen. Er zullen deelnemers van het afgelopen jaar aan het woord komen, juryleden van de afgelopen editie zullen vertellen over hun bevindingen en we zorgen voor een boeiende gastspreker.


Wim Landwaart introduceert zijn elixers


Onderscheiden
Wim Landwaart zet zich als bestuurder van ADN en als 3-sterwinnaar Groenteman met Ster 2016 in om zoveel mogelijk groentespecialisten een stapje verder te brengen. Hij introduceerde recentelijk drie elixers: met zwart zaad, tarwekiem en kurkuma. Wim doet de recepten cadeau aan collega-groentehandelaren. Wim ontwikkelde deze elixers samen met een voedingsdeskundige, die voor de juiste samenstelling en combinaties van voedingsstoffen zorgde.
Je alleen onderscheiden door vers en kwaliteit te bieden, is tegenwoordig niet genoeg, benadrukt Wim. Het aanbieden van maaltijden zonder E-nummers, slowjuices en elixers zijn voorbeelden waarmee je je als groentespecialist kunt onderscheiden van de supermarkt. "De supermarkt is geen concurrent van de groenteboer, de groentespecialist kan de grootst concurrent van de supermarkt worden", is de stellige overtuiging van Wim.
Per provincie wil ADN een studieclub oprichten waarbij tien tot vijftien groentespecialisten allerlei facetten van de bedrijfsvoering samen bespreken, nieuwe ideeën ontwikkelen en uitwisselen. Het onderscheidend vermogen ten opzichte van de supermarkt moet daarbij voorop staan. Zijn kennis over de slowjuices en elixers zal Wim dan ook binnen de studieclub delen. Voor meer info over de studieclub kan contact worden opgenomen met ADN via telefoon (070) 351 21 06 of mail info@agfdetailhandel.nl.

Groenteman met Ster
De ADN Studieclubs zullen kunnen worden gecombineerd met deelname aan Groenteman met Ster. Dit traject van Groenteman met Ster is namelijk een leerproces. Ook als je winkel (nog) niet sterwaardig is, is het goed om mee te doen. Het is namelijk helemaal niet erg om geen ster te halen, dat is in dat geval iets waar je naartoe kunt werken. Allereerst kun je gaan werken aan het verbeteren van je bedrijfsvoering op alle vlakken. In een groepje met gelijkgestemde ondernemers is dat nog beter. Leren van en met elkaar. De praktijk heeft uitgewezen dat dit heel positief kan uitpakken. We gaan volgend jaar vier themabijeenkomsten inplannen met onderwerpen die tijdens de verkiezing worden bemeten. Op deze manier word je als deelnemer vertrouwd gemaakt met wat er bemeten wordt en kun je je hierop beter voorbereiden. Je kunt voor jezelf ook een soort van nulmeting doen. Je laat gewoon onderzoeken hoe het er nu aan toe gaat in jouw winkel en kijkt hoe jouw winkel ervoor staat. Vervolgens worden er in de rapportages allerlei zaken, tips en tricks aangedragen en/of complimenten en goede punten aangegeven. Daarmee kun je dan het jaar erop je voordeel mee doen.

'Vrienden van ADN' en Studieclubs
De 'Vrienden van ADN' worden in de gelegenheid gesteld tijdens deze studiegroep bijeenkomsten 'acte de présence' geven. We streven ernaar om bij iedere bijeenkomst een 'Vriend van ADN' de gelegenheid te geven hun nieuwe product(en) te laten zien en/of te proeven. Op die manier ga je altijd na deze bijeenkomst met 'iets nieuws' naar huis. Klik hier voor meer informatie over het worden van 'Vriend van ADN'.

Deelname aan Studieclub zonder Groenteman met Ster ook mogelijk!
Als ADN staan wij achter het hele traject van Groenteman met Ster en zien heel graag dat er zoveel mogelijk 'Sterwinkels' zullen komen in het hele land. Maar wij kunnen ons ook voorstellen dat er ondernemers zijn die het nog niet zien zitten het komend jaar of een andere legitieme reden hebben om (nog) niet deel te nemen aan Groenteman met Ster.
ADN vindt het leren van, door en met groentemannen belangrijk en daarom willen wij graag ook deze ondernemers de mogelijkheid bieden om tegen vergoeding ook als deelnemer van deze studieclub de vier themabijeenkomsten bij te wonen.

Vier themabijeenkomsten in 2017
De onderwerpen die voor iedere ondernemer belangrijk zijn om daarmee vertrouwd en bekend te zijn. Enkele voorbeelden daarvan zijn: functioneringsgesprekken, ondernemingsplan, marketingplan, identiteitscommunicatie, social media, optimale product- en winkelpresentatie, klantenservice et cetera.
Het streven is de bijeenkomsten te houden op zes locaties in het land. Hiervoor worden de dinsdag en woensdagavonden gepland. De groepen bestaan uit 10-15 ondernemers.

De data van de bijeenkomsten zullen zijn: half februari (voorbereiding meetronde achterkant winkel), eind mei/begin juni (voorbereiding meetronde voorkant winkel), half september (vrije invulling) en november (evaluatie en benchmark). Binnenkort worden de data definitief bekend en de locaties bevestigd waar de themabijeenkomsten worden gehouden. Houd hiervoor de ADN Nieuwsbrief en Magazine in de gaten.

Kosten:
Deelname Groenteman met Ster 2017 & studieclubs:
ADN leden: € 1.265 – extra subsidie ADN t.b.v. € 267,- = € 998,-
Niet-leden: € 1.565,-

Deelname studieclubs, 4 themabijeenkomsten:
ADN leden: € 267,-
Niet-leden: € 567,-

Deelname Groenteman met Ster:
ADN leden: € 998,-
Niet-leden: € 1.248,-

Bron: ADN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven