Chili stimuleert aanbod, geholpen door Peru

Oogstpiek Zuid-Amerikaanse blauwe bessensector

"Chili zit momenteel in z'n productiepiek. Amerikaanse retailers stappen daardoor over op grotere verpakkingen", vertelt Lauren Del Rosario van Donio. De optimale weersomstandigheden in Chili begunstigden de oogst. "Rond 1 januari zullen de volumes echt pieken, waardoor retailers gaan stunten met de prijzen", aldus Del Rosario.Peru versnelt overgangsperioden
Chili is in deze tijd van het jaar de belangrijkste leverancier van blauwe bessen aan Noord-Amerika. Het levert de bessen van half november tot midden maart. "Chili staat aan het roer en wordt geholpen door de Peruaanse voorraden. Peru heeft een sterke najaarsproductie, maar focust zich voornamelijk op de overgang van de productie van het noordelijk naar het zuidelijk halfrond." Chili vervoert z'n blauwe bessen voornamelijk per boot, terwijl Peru vertrouwt op de luchtvracht.

Blauwe bessen nog geen basisproduct
De productie van de blauwe bes neemt nog steeds snel toe, maar deze ontwikkeling zal geen vraagproblemen creƫren, verwacht Del Rosario. "Blauwe bessen zijn nog geen basisproduct zoals aardbeien. Ik geloof dat de vraag in staat is gelijke tred met het aanbod te houden." Op de eigen markt zijn de consumptiecijfers in de blauwebessensector nog steeds stijgende, maar Del Rosario ziet vooral grote groeimogelijkheden in de verwerkte productsector, omdat het fruit wordt bestempeld als superfood. "De categorieƫn van gedroogde producten, sap en diepvriesproducten blijven naar verwachting uitbreiden." Om het hele jaar door te genieten van blauwe bessen tegen mooie prijzen, adviseert Del Rosario ze vers in de aanbieding te kopen en ze dan in te vriezen. Daar zijn ze goed geschikt voor.

Donio levert het hele jaar door blauwe bessen. Tijdens het Noord-Amerikaanse seizoen teelt het bedrijf in New Jersey, Michigan en Brits-Columbia en in de winter komen de bessen uit Chili en Peru. 

Voor meer informatie:
Lauren Del Rosario
Ik bracht, Inc.
Tel: (+1) 609-561-2466

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven