Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Federico Lavista - Delta Berries

Bitterzoet seizoen voor Argentijnse blauwe bessen

Over een aantal weken loopt het einde van het blauwe bessenseizoen in ArgentiniĆ« af. De telers van de provincie Concordia, een van de belangrijkste teeltgebieden voor blauwe bessen, zijn echter niet tevreden. Ze zijn van mening dat ze hun eigen verwachtingen niet waar hebben kunnen maken. 

"We hadden hoge omzetvolumes geraamd, maar de weersomstandigheden werkten niet mee. De lange winter heeft de rijping van het fruit vertraagd. Daardoor konden we onze productie niet op de markt zetten op het moment dat daar de beste prijzen werden geboden," zegt Federico Lavista van Delta Berries SA.


In het midden van oktober zijn de prijzen in de VS ingestort. Binnen een paar dagen daalden de prijzen met 50%. "De vroege aanwezigheid van Chili en Peru had de markt verzadigd. De twee landen hebben zichzelf eerder al gevestigd als een concurrent voor deze periode. Dat heeft dingen voor ons moeilijker gemaakt. We weten zeker dat telers een lage omzet hadden," aldus Lavista.



"We gaan in het komende jaar andere uitdagingen tegemoet zien. Eerst moeten we ons voorbereiden. We moeten doen wat we beloven en ons bewust zijn van wat we kunnen bereiken. Onze focus ligt op het op voorhand ontwikkelen van export via zeevracht. Op dit moment exporteren we 85% van onze blauwe bessen via luchtvracht. Daardoor is ons fruit duurder dan dat van de concurrentie. We moeten overeenkomsten met rederijen sluiten, zodat alle betrokken telers, exporteurs en rederijen weten wat de plannen voor het komende seizoen zijn," zegt Lavista.



Het afgelopen blauwe bessenseizoen was bitterzoet voor Argentiniƫ. Dit geldt met name voor de telers in de regio Concordia. Telers uit andere regio's als Tucuman hadden een vroege oogst. Daardoor waren ze in staat om hun volumes eerder te exporteren en hogere prijzen te bereiken.

Meer informatie:
Federico Lavista Llanos 
T: + 54 91151271876
www.deltaberries.com.ar
Publicatiedatum: