Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Logistieke revolutie door goedkoop containertransport

"Met kosten van tussen de $1.000 en $3.500 (€940 en €3.300) per container, oftewel 15 cent (€0,14) per kilo kan iedereen nu groenten en fruit exporteren. Dit is een logistieke revolutie waar ook middelgrote ondernemingen gebruik van kunnen maken. Afrika is een continent waar veel vraag kan worden bevredigd," legt Renzo Piraccini van of Cesena Fiera uit. 


De stand van Kenia op Macfrut 2016

"Als je over nieuwe markten praat, kun je niet om Afrika heen. Het is een enorm continent met veel verschillende regio's. Een van de nieuwe standhouders op Macfrut 2017 is Angola. Een delegatie van dat land heeft vorig jaar deze beurs bezocht en besloten een stand te boeken toen ze zagen hoeveel interesse er naar ze was."

Piraccini is momenteel in Afrika, waar hij ontmoetingen heeft met bedrijven, importeurs en vertegenwoordigers van de overheden van Kenia en Soedan. Hij bezoekt daar ook een aantal telers om te zien wat ze nodig hebben en wat ze aan kunnen bieden. Kenia staat al bekend als producent van tropisch fruit zoals ananas, mango's en avocado's en van groenten als sperziebonen.


Soedan op Macfrut 2016

"Er is veel potentieel in Soedan. Het land kan een eigen leveringsketen ontwikkelen, maar heeft daarvoor technologie en expertise nodig. Als we kijken naar de lage prijzen voor containertransport, denk ik, dat Italiaanse producten zoals hardfruit en kiwi's niet alleen Soedan, maar ook andere Afrikaanse hoofdsteden kunnen bereiken."

Dankzij wat Piraccini een logistieke revolutie noemt, kunnen de kleinste bedrijven eerder een nieuwe markt op komen dan de rest. Dit is echter geen nieuwe ontwikkeling. De Italiaanse econoom Gianluca Bagnara reist al jaren naar Afrika om Italiaanse bedrijven te ondersteunen.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven