Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Italiaanse kaki's populair in Zwitserland

Ilenio Bastoni, directeur van Apofruit Italia, meldt dat 15% van de tweeduizend ton kaki's die elk jaar geproduceerd worden biologisch is. Het grootste deel van dit percentage wordt geĆ«xporteerd. 

 

Bastoni: "De traditionele en de Rojo Brillante kaki's zijn voor de binnenlandse markt bestemd. Dit jaar hebben we echter een groot deel van de productie geƫxporteerd, voornamelijk naar Zwitserland. Waarschijnlijk komt dit doordat daar veel Italiaanse emigranten zitten, maar we hebben ook aan Duitsland een klein deel verkocht."De kakicampagne loopt bijna ten einde voor Apofruit. De traditionele kaki's zullen binnenkort niet meer beschikbaar zijn, terwijl de Rojo Brillante (opgeslagen in koelcellen met koolstofdioxide i.p.v. ethyleen) nog voor enkele weken verkrijgbaar zullen zijn. 

Bastoni geeft nog geen commentaar betreffende de prijzen, omdat het seizoen nog steeds bezig is en omdat het nog te vroeg is om een oordeel te vormen. We weten dat de markt ups en downs heeft gehad, maar 2016 was geen jaar dat uitblonk. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven