Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ate Kalsbeek, Halls:

"Kerstvraag naar avocado's zal dit weekend losbarsten"

Tholen - Momenteel is het nog een beetje stilte voor de storm op de avocadomarkt. "Het moet van het weekend echt los gaan barsten", verwacht Ate Kalsbeek van het Nederlandse verkoopkantoor van Hall's. "En dan zal het heel volgende week behoorlijk druk worden. De rijpcellen staan vol en we zijn klaar voor de start! Na de Kerst zal de handel in Nederland wellicht wat lager zijn, maar de export gaat gewoon door. Zo zijn avocado's op Silvesteravond in Scandinaviƫ erg populair."



Momenteel zijn er voldoende avocado's op de markt. De prijzen liggen op een redelijk niveau met een prijs rond de 15 euro voor de gerijpte avocado's. Hall's betrekt de avocado's momenteel alleen uit Chili. "Zeker voor gerijpte avocado's vinden wij het Colombiaanse product niet goed genoeg. Het land heeft veel potentie, maar moet ook nog veel leren. Het rijpen van verschillende vruchtzettingen bij elkaar levert vooralsnog niet het product op dat aan onze specificaties voldoet. Zolang het kan, blijven wij er dan ook van af", vertelt Ate.

Hij blikt tevreden terug op 2016. "We kijken terug op een heel goed jaar en groeien hard. Hoofdmoot van het assortiment vormen de avocado's, maar volgende week verwachten we tevens de eerste aankomst van lychees uit Zuid-Afrika."

Voor meer informatie:
Ate Kalsbeek
Halls
Honderdland 72
2676 LS Maasdijk
Tel: 0174-791043
www.hallsbv.nl