Gijsbert van Randwijk, Ranfru:

"Stoofperen onverminderd populair"

Tholen - Momenteel zijn er bij Ranfru wel 25 mensen in de weer om de bestellingen van de stoofperen bij de klant te krijgen. "December staat voor topdrukte. Dit jaar worden er opvallend veel acties gedaan en is het nog drukker dan vorig jaar", vertelt Gijsbert van Randwijk. De fruitteler is gespecialiseerd in de teelt van de Hollandse stoofperen Gieser Wildeman en Saint Rémy.



Alweer twintig jaar geleden ging hij van start met de ambachtelijke bereiding van stoofperen en aanverwant fruit. Op het bedrijf worden de stoofperen geschild, gestoofd en verpakt tot pan- of serveerklaar, gekoeld stooffruit. Ook behoort de verwerking van verse stoofappels tot het dagelijkse productieproces.



"Bij ons gaat alles gekookt weg. We richten ons niet op de ongeschilde markt. De supermarkten vormen een belangrijke markt, maar ook de zorginstellingen en maaltijdfabrikanten kunnen goed met de stoofperen weg", vertelt Gijsbert. "Als specialist en marktleider zijn we goed in specifieke aanvragen. Zo maken we recepten met bijvoorbeeld rode wijnsaus. In het nieuwe jaar zullen we ook weer nieuwe perenconcepten introduceren."



Het aanbod stoofperen is volgens de teler groot genoeg. "Het gaat in deze weken wel hard, maar we zijn er op ingesteld." Volgens de teler blijven de stoofperen onverminderd populair, maar wordt de vraag wel seizoensgerichter. "We zijn natuurlijk blij met een goede kerstvraag, maar er liggen genoeg kansen voor jaarrond. Wie koude stoofperen met ijs of vla of yoghurt heeft geproefd, weet waarom!"



Voor meer informatie:
Gijsbert van Randwijk
Ranfru Stoverij
Nijverheidstraat 9
3291 CH Strijen
Tel: 078-6745933
gpvanrandwijk@Ranfru.nl
www.stoofperen.nl
www.ranfru.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©



Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven