"Guy Jennes, BelOrta: "Ook discounts hebben vergeten groenten in het gamma"

Vergeten groenten worden minder vergeten

Tholen - Vergeten groenten. Enkele jaren geleden hadden veel consumenten nog nooit van deze groenten gehoord - of ze waren ze vergeten - maar tegenwoordig zijn ze helemaal 'hot'. Blijven we deze groenten 'vergeten' noemen nu ze weer bekender zijn? "Ik verwacht dat we die naam niet snel gaan veranderen", vertelt Guy Jennes van BelOrta. "Mensen vinden het wel interessant, die benaming. Het geeft iets authentieks weer, iets van vroeger. Dit waren groenten die onze voorouders aten. Dat willen we niet kwijt."Ook bij discounts
Veel Belgische retailers hebben producten als pastinaak en bieten standaard in het assortiment. "Het volume neemt ook jaarlijks toe, deze groenten worden steeds 'algemener'. Zelfs bij discounters die bekend staat om een 'basic' assortiment, krijgen pastinaak en raapjes een plaats in het schap. Dat wil toch wel wat zeggen over de groeiende populariteit. De vergeten groenten worden niet wekelijks geconsumeerd zoals sla en tomaten, maar de gevorderde groenteneters en foodies kijken graag eens verder dan de standaardproducten. Er zijn weinig echte 'rariteiten' meer." Volgens hem is de aankoopdrempel ook niet zo hoog. "Deze groenten worden - afhankelijk van het aanbod - over het algemeen verkocht tegen aanvaardbare prijzen. Ze zijn bijna nooit echt duur."

Najaar
"Pastinaak, rammenas, aardpeer, bieten, schorseneren, koolrabi en rapen zijn de belangrijkste vergeten groenten. Het najaar is echt een periode dat deze groenten populair zijn. Meestal is het natuurlijk ook kouder weer waarbij deze groenten meer geconsumeerd worden. In de herfst worden in Belgiƫ meer stoofpotjes gemaakt. Het wildseizoen is dan ook gestart en dan komen de vergeten knolgewassen ook regelmatig op tafel, zowel bij consumenten als in horecagelegenheden. Naast die vergeten groenten zijn dan ook de echte wintergroenten zoals knolselder populair. Die vallen allemaal een beetje in dezelfde sfeer."

Deels biologisch
Een groot deel van de vergeten groenten is bij BelOrta tegenwoordig ook verkrijgbaar in de biologische variant.

Voor meer informatie:
Guy Jennes
Belorta
Mechelsesteenweg 120
B-2860 Sint-Katelijne-Waver
T +32 (0)15 56 52 94
F +32 (0)15 56 53 60
M +32 (0)478 24 73 09
guy.jennes@belorta.be
www.belorta.be

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven