Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Beursverslag VLAM WOP Dubai: 13-15 november 2016

België exporteert vooral wortelen en rapen naar de VAE

Van 13 tot 15 november was Dubai het toneel voor de jaarlijkse World of Perishables (WOP). VLAM tekende weer present met een stand waar Belgische aardappelen, groenten en fruit centraal stonden. Naast Fruithandel Wouters en de veilingen REO, BelOrta en Coöperatie Hoogstraten waren ook Pomuni en Warnez aanwezig.



Kwaliteit boven kwantiteit

De beurs kende een rustige 8ste editie. WOP blijft wel de place to be voor het Midden Oosten voor de handel in aardappelen, groenten en fruit. Bovendien wordt de beurs bezocht door de belangrijkste retailers en importeurs. De VLAM-stand sprong goed in het oog: de stand van 25m² in de gekende "Premium Quality, Perfect Taste"-stijl vormde voor enkele dagen de thuisbasis voor Belgische exporteurs van AGF-producten.



Belgische producten vallen op
"De VLAM-stand stak er met kop en schouders bovenuit: de stijlvolle stand en productpresentatie vormden een echte publiekstrekker. Een chef verlekkerde de passanten op heerlijke proevers met Belgische fruit en groenten in de hoofdrol. Vooral witloof, tomatenspecialiteiten en andere specialties zoals broccolini en chicoleaves trokken de aandacht van de bezoekers. Daarnaast kon ook het gamma zachtfruit waaronder aardbeien, frambozen en braambessen de bezoekers bekoren."

Markt vol uitdagingen
"De Belgische export van verse groenten en fruit naar de Verenigde Arabische Emiraten is nog beperkt maar we zien wel grotere volumes fruit vertrekken, vooral dan appelen en peren. Voor groenten noteren we, na een minder jaar 2015, weer hogere volumes voor de eerste 7 maanden van 2016. Het zijn voornamelijk wortelen en rapen die we exporteren naar de VAE."

Er zijn slechts weinig Europese aanbieders actief op deze markt. Fruit importeren de VAE vnl. uit Zuid-Afrika, Iran, Irak, De Filipijnen, Pakistan, India, Egypte. Voor groenten hetzelfde verhaal met India, Iran, Jordanië, China en Pakistan als de belangrijkste leveranciers.

De volgende editie van WOP Dubai vindt plaats van 23 oktober tem 25 oktober plaats in het Dubai Trade Centre.
Publicatiedatum: