Rayif Ayyildiz

“Van Polen naar Roemenen is een tijdelijke oplossing”

Tholen - Het is niet zo dat er steeds minder Polen naar Nederland willen komen, ziet Rayif Ayyildiz van Uitzendbureau Voorne Putten. Het is wel zo dat de Nederlandse regels niet makkelijk of overzichtelijk zijn. "Het is makkelijker voor ze om in andere landen aan de slag te gaan."
 
Flexwet
"Er zijn genoeg Polen die in Nederland willen werken, maar je moet er wel meer voor doen", vertelt Rayif Ayyildiz. Hij is directeur van uitzendbureau Voorne Putten en merkt dat de continu veranderende, complexe wetten en regels in Nederland het niet bepaald makkelijk maken voor buitenlandse werknemers. "Voor elke sector geldt een andere cao en dan heb je ook nog de aanpassingen vanuit de flexwet", somt Rayif op. "De regels zijn soms gewoon heel complex. Nederland staat in Polen niet bekend als een land waar het makkelijk is."


 
Vraag
Toch is de vraag naar Poolse werknemers nog steeds hoog bij Voorne-Putten. Sterker nog: met de veranderende flexwet wordt de vraag naar buitenlands personeel alleen maar hoger. En Rayif ziet het niet als een oplossing om dan maar een grens op te schuiven en uit andere landen werknemers te halen. "Binnen twee jaar gaat dit ook in andere landen spelen. Zo stel je het probleem alleen maar uit." Een oplossing die hem meer aanspreekt is om de regels op Europees gebied gelijk te trekken. "Als je in andere Europese landen gaat werken weet je precies wat je bruto salaris en je netto inkomsten zijn. In Nederland is het per branche anders en dat is heel verwarrend. Als we de arbeidsregels in Europa gelijk maken, kunnen we dat ondervangen."

Bedrijfsjuristen
Zover is het echter nog lang niet. Om nu toch duidelijkheid te kunnen scheppen voor de werknemers, heeft Voorne Putten bedrijfsjuristen met kennis van verschillende talen in dienst genomen. "Als werkgever wil je dat werknemers op de juiste wijze worden geïnformeerd en dit kan alleen als je zelf de juiste informatie in huis hebt en dit op de juiste wijze kunt overbrengen", vindt Rayif. Het bedrijf heeft hiervoor een speciale afdeling opgezet. Kost dat niet flink wat geld? "En energie", bevestigt Rayif. "Maar de juiste mensen in dienst hebben levert ook juist weer groei op en tevreden uitzendkrachten en klanten .. Op deze wijze verdient een dergelijke afdeling zich op termijn weer terug."
 
De cijfers bevestigen het: Voorne Putten is in een jaar tijd met 20 procent gegroeid. "We hebben inmiddels 3 nieuwe vestigingen erbij in Polen, één in Roemenië en één in Letland geopend in 2016. Daarmee kunnen we voor nu voldoen aan de wens van de klant." En er is meer groeipotentie. "Omdat we ook geloven dat we mensen die in Nederland woonachtig zijn, aan een baan kunnen helpen, hebben we ook één vestiging in Den Haag geopend in 2017 komt er een vestiging in Rotterdam bij."


Voor meer informatie:
VoornePutten Uitzendbureau
Oud Camp 8
3155 DL Maasland
Tel. +31 (0)174 294500
Fax +31 (0)174 290991
info@voorneputten.nu
www.voorneputten.nu


 

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven