Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nu ook Marokkaanse aardbeien bij Special Fruit

Aardbeienmarkt weer gestabiliseerd

Tholen - Voor importaardbeien zijn de prijzen hoog geweest, maar ondertussen is de markt wat gestabiliseerd. Aardbeien uit Egypte had importbedrijf Special Fruit al jaren in het assortiment en dit jaar bieden ze voor het eerst ook Marokkaanse. "Na jaren zoeken naar de ideale Marokkaanse partner hebben we de juiste gevonden. We gaan voor een zeer hoge kwaliteitsnorm die aansluit op onze kwaliteitsstrategie die we voor Spaanse aardbeien hanteren", vertelt Ben Maes van Special Fruit.



Marokko groeit jaarlijks sterk in de productie van aardbeien en andere 'berries'. In Egypte is die situatie in de zachtfruitteelt volgens hem vrij stabiel. Beide origines zijn voorlopig nog verkrijgbaar. "We begonnen net de import uit Egypte rond half november en Marokko is net van start gegaan. Met Egypte stoppen wij normaal begin januari en Marokko gaan wij door tot einde seizoen. Door gebruik te kunnen maken van wegtransport kunnen wij beter de koelketen bewaren. Daarnaast past dit ook beter in ons kader van duurzame sourcing", legt hij uit.

Iedereen sleurde aan het fruit

Op prijsgebied zitten de Marokkaanse aardbeien iets boven de Egyptische. "De markt voor importaardbeien is dit jaar zeer hoog begonnen vanwege de enorme tekorten door het weinige lokale product. Iedereen sleurde aan het fruit met zeer hoge prijzen tot gevolg. Deze toestand is nu gestabiliseerd met normale prijzen voor de tijd van het jaar", legt hij uit. "We zien momenteel dat de vraag over heel Europa ongeveer op hetzelfde niveau ligt en iedereen maakt zich klaar voor de Kerst en nieuwjaarsperiode. Wij verwachten dat die zich redelijk stabiel gaat gedragen daar de aanvoer ook redelijk stabiel zal zijn", besluit Ben.

Voor meer informatie:
Ben Maes
Special Fruit
Europastraat 36
2321 Meer, Belgiƫ
T: +32 3 315 07 73
www.specialfruit.com
Ben.maes@specialfruit.be