"Gerhard Leodolter, POM Wonderful: "Exportseizoen duurde maar vier weken"

Zo'n 50% minder granaatappelen in Californië

Tholen - De hevige regenval in Californië zorgde voor een kleinere oogst van granaatappelen. Het totale volume is ongeveer met de helft gedaald door deze weersomstandigheden. POM Wonderful heeft een eigen productie en het grootste granaatappelteeltbedrijf in Californië en bezit zo'n 10.000 hectare granaatappelen.Tijdens de pluk
Gerhard Leodolter van POM Wonderful geeft aan dat de meeste regen eind oktober was gevallen. "Dit heeft alle boomgaarden van granaatappeltelers geraakt. Tijdens de regen waren de meeste telers nog met de pluk bezig. Door de regen was het fruit, dat nog aan de bomen hing, niet verkoopbaar door scheuren, spleten en inferieure kwaliteit." Ongeveer een derde van het volume van POM Wonderful wordt geëxporteerd. "Ook nu de productie laag uitgevallen is, bedraagt de export nog een derde van het totaal. Onze belangrijkste afnemer is Azië. Dit jaar duurde ons exportseizoen maar 4 weken in plaats van 10 tot 12 weken."

De oogst in Californië was eerder afgerond door de regen. De prijzen zijn gestegen, maar dit komt niet door de regen. "De prijsafspraken waren al gemaakt, voordat we wisten dat er een tekort was. In de afgelopen twee jaar zijn loonkosten en waterprijzen gestegen. De prijzen van granaatappelen zijn daardoor ook mee gestegen." Momenteel zijn de sappen nog dezelfde prijs als anders. "Mogelijk zullen ze stijgen in de nabije toekomst door de verhoogde fruitkosten."

Voor meer informatie:
Gerhard Leodolter
Corporate Office
POM Wonderful, LLC
11444 West Olympic Blvd.
Los Angeles, CA 90064
310-966-5800
www.pomwonderful.com

Publicatiedatum:
Auteur:
©


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© AGF.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven