Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Indonesië vecht tegen illegale aardappelimport

Indonesië zet de strijd voort tegen de illegale aardappelimport die veel invloed heeft gehad op de telers in het land. Donderdag beloofde de overheid de illegale import van de Granola aardappelen te stoppen. Hierdoor worden alleen nog de Atlantische aardappelen geïmporteerd. Het verschil is dat de Atlantische aardappelen voornamelijk gebruikt worden voor chips en friet.

Amran Sulaiman, minister van landbouw, meldde dat de overheid hun inspanningen om de productiviteit te verhogen zou bespoedigen. Het ministerie is van plan om binnenkort in de hele archipel meer dan duizend landbouwdeskundigen in te zetten om de aardappeltelers te helpen.

Volgens de gegevens van de Central Statistics Agency (BPS) bereikte de aardappelimport 18.674 ton tijdens de eerste negen maanden van 2016 met een totale importwaarde van $8,8 miljoen (USD).

De afgelopen maand waren de prijzen voor aardappelen ongeveer US$0,37 per kilogram. Dit was slecht nieuws voor de boeren aangezien dat ongeveer dezelfde prijs is om aardappelen te produceren. Gelukkig schoten deze week de prijzen omhoog en is de waarde bijna verdubbeld.

bron: thejakartapost.com
Publicatiedatum: