AbbTrading BV spil in de kortste keten van producent naar consument

Blauwe bessen van niche naar wereldproduct

Er wordt momenteel met man en macht gewerkt aan het gereedkomen van de gloednieuwe sorteer- en verpakkingslijnen bij AbbTrading BV in Horst. "De operatie moet plaatsvinden terwijl het bedrijf operationeel blijft om klanten te bedienen, maar de nieuwe sorteer- en verpakkingslijnen dienen begin volgend jaar wel de volgende slag te gaan maken", aldus Fred Douven. "Belangrijke innovatieve ontwikkelingen op gebied van maatsortering in combinatie met kwantitatieve en kwalitatieve verbeteringen en aanzienlijke kostenbesparingen zijn debet aan deze ingrijpende move."Marktgerichter
Hij vervolgt: "AbbTrading BV is ontstaan uit onvrede over de werkwijze van gevestigde telersorganisaties, die door hun GGO verplichtingen, telers elke regie op afzet ontnamen. Dit terwijl deskundigen, banken en branchekenners telers juist oproepen om ondernemender en marktgerichter te opereren. De partners in AbbTrading BV zijn telers en branchekenners, die ook directie voeren."

Jaarrond levering

Met de oprichting van het bedrijf, voor oogstseizoen 2014 bleek al snel dat de bestaande bedrijfsruimte niet lang kon voldoen door nieuwe verbindingen. "Net voor oogstseizoen 2015 werd een nieuwe hal in gebruik genomen met moderne werk- en koelruimten en state of the art sorteer- en verpakkingslijnen. Door de continu toenemende vraag en expansie in combinatie met nieuwe samenwerkingsvormen (met buitenlandse partners) worden de jaarrond leveranties van blauwe bessen ingevuld."
 
Voor het eerst op Fruit Logistica
"We hebben als AbbTrading BV besloten, zij het nog bescheiden, deel te nemen aan de Fruitlogistica te Berlijn. Hier kunnen we onze (potentiële) partners ontmoeten, onze bekendheid vergroten of promotionele activiteiten doen en naar nieuwigheden speuren. Wij ervaren dagelijks met welke snelheid veranderingen plaatsvinden. Door niet opmerken of negeren van die signalen en log opereren, ga je steeds verder achter de feiten aanlopen. Dit terwijl het kritische succesfactoren zijn, die een belangrijk deel je continuïteit en toekomst bepalen. Een bekend gezegde is; niet de grote bedrijven vreten de kleine, maar de snelle de langzame. In een consoliderende versmarkt met disruptieve innovaties in de keten gaat een nieuwsgierige en vooruitstrevende instelling vooraf aan regievoering", besluit hij.
 
Voor meer informatie:
Fred Douven
ABB Trading B.V
T: +31 6 520 55 496
Fabrieksstraat 6
5961PK - Horst
sales@abbtrading.nl
www.abbtrading.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven