Richard Strijbis nieuwe algemeen directeur

Notenhandelaar Toon van Noort neemt na 50 jaar afscheid van Tovano

Tholen - Afgelopen zaterdag nam een markante handelaar afscheid van de sector. Na een carrière van bijna 51 jaar beëindigde Toon van Noort zijn actieve carrière bij het naar hem vernoemde bedrijf Tovano. Al meer dan 65 jaar is Tovano actief in een breed assortiment noten, zuidvruchten en pitten.


Toon met zijn vrouw

Het bedrijf werd opgericht in 1950 door de vader van Toon van Noort. Hij begon met het handelen in noten, pinda's en studentenhaver. Van meet af aan groeide de handel geleidelijk. Al op zijn veertiende jaar begon Toon jr. zijn vader bij te staan. Vier jaar later trad hij officieel toe tot de zaak en in 1977 gingen de activiteiten officieel verder onder de naam Tovano b.v., met Rijswijk als uitvalsbasis.
 

Met opvolger Richard Strijbis

In 2001 verhuisde Tovano naar de huidige locatie in Maasdijk alwaar de business verder groeit in de diverse marktsegmenten waar Tovano nu nog steeds actief in is: ambulant, AGF-groothandel, AGF-exporteurs, retail, horeca grootverbruik, industrie en handel in binnen- en buitenland.


Een gezellige drukte

Per 1 januari neemt Toon officieel afscheid van Tovano om te gaan genieten van zijn welverdiende pensioen en zal vanaf dat moment de leiding van het bedrijf in handen komen van Richard Strijbis. Richard is al meer dan 24 jaar actief in de 'noten-, zuidvruchten- en pittenbusiness' waarvan de laatste 11 jaar bij Tovano. Hij is dus zeker geen onbekende en hij zal Tovano onder zijn leiding verder positioneren als kwaliteitsleverancier.


Joke Kras, Dirian Boekhout, Rien (MLS) van Geest met vriendin en René van Geest
 
Afgelopen zaterdag, 10 december, zwaaide Toon af, met een afscheidsreceptie in Restaurant Allemansgeest in Voorschoten voor familie en kennissen, waarbij ook verschillende mensen uit de AGF-sector aanwezig waren. Na een welkom door de nieuwe directeur Richard Strijbis en een levensloop door Toon junior waren er nog meer lovende woorden voor Toon. "In sommige opzichten was Toon zijn tijd ver vooruit. Nu hebben supermarkten hun mond vol over 'social resposibility', maar Toon zorgt al decennialang goed voor zijn omgeving en medemens. Datzelfde geldt voor 'sustainability'. Toon huldigt altijd al het principe 'als je niet kunt delen, kun je ook niet vermenigvuldigen'."
 

Jonge en ouwe Toon

Vervolgens typeerde hij Toon met enkele karaktertrekjes, die iedereen die de notenhandelaar kent, zal herkennen. "Toon is een emotionele stuiterbal, hij kan niet tegen onrecht, hij heeft het hart op de tong wat overigens niet altijd zo handig is als de NVWA op bezoek komt..., hij heeft een grote mond maar een klein hartje, is een rashandelaar, maar bovenal is hij een kleurrijk mensenmens. Dat maakt hem tot de enige Mister Tovano!"


Ton Stolk en zijn vrouw


Looije Piet met de zangster van de avond

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven