"Buitenlandse vraag groeit"

Chinees pomeloseizoen loopt ten einde

"In China nadert het pomeloseizoen zijn einde. In de voornaamste productieregio Pinghe daalden de volumes dit jaar met 25%. Deze productiedaling is het gevolg van ongunstige weersomstandigheden en de ongebruikelijke grote productie van het voorgaande seizoen, wat zijn weerslag had op het aantal productieve bomen," legt Hunag Shengjin uit, directeur van Pinghe Fruit and Vegetables.

Exportprijs niet geweldig
"Zoals we al verwacht hadden, werd de markt overspoeld door tweede keus pomelo's, wat geresulteerd heeft in een forse daling van de exportprijzen ten opzichte van vorig jaar. Dit was met name het geval op de Europese markt. De lage pomeloprijs in de laatste weken van het exportseizoen heeft gezorgd voor een groeiende vraag op de buitenlandse markt. Aangezien de productiecapaciteit niet meer toereikend is, kan aan 50% van deze vraag niet voldaan worden."

Productie uitbreiden
"Een duidelijk verschil met de buitenlandse markt is de grote vraag naar pomelo op de binnenlandse markt dit jaar. Hierdoor worden onze verliezen op de exportmarkt deels gecompenseerd. Om aan de toenemende vraag in de laatste weken van het exportseizoen te kunnen beantwoorden, hebben we besloten onze productie uit te breiden. Op 29 november werd een begin gemaakt met de bouw van een nieuwe faciliteit, waarmee we onze opslagcapaciteit minimaal zullen verdubbelen."

Voor meer informatie:
Mr. Huang Shengjin, chairman of the board
Pinghe Sanlv Fruits and Vegetables Co., Ltd.
www.redpomelo.com
Telephone: +86 136 0600 6131
Email: 416099113@qq.com

� (�) [miáo]

  • depict
  • to trace (a drawing)
  • to copy
  • to touch up

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven