Jams worden bereid door middel van vacuümconcentratie bij lage temperaturen zodat de organoleptische eigenschappen bewaard blijven.
Het team in Terramata: Francesco, Massimo, Gaia, Guido en Bruno
"We telen al gojibessen sinds 2013 zonder gebruik te maken van chemische gewasbeschermingsmiddelen of kunstmest. Tot voor kort werden gojibessen uitsluitend in China geproduceerd en van daaruit over de hele wereld geëxporteerd in gedroogde vorm of als sap. Uiteraard gaat bij deze processen een deel van de kwaliteit verloren en ook het milieu ondervindt hier nadeel van. Ik zie geen enkele reden waarom wij ze niet in eigen land zouden telen waarbij we kunnen profiteren van het klimaat."
"Italian Goji werd opgericht door jonge telers, die dit innovatieve teeltproject graag een kans gaven. Het project is een uitkomst voor mensen die de gezonde eigenschappen van dit fruit kennen en de bessen graag vers willen eten."
"Na de bodem, weersomstandigheden en geografische ligging onderzocht te hebben, werden er in 2013 1.000 struiken aangeplant. We hebben hiervoor de sterkste en gezondste planten uitgekozen en inmiddels hebben we 1.300 struiken met een opbrengst van 10 ton."
"De volumes zijn groter dan verwacht en de kwaliteit is hoog. We zijn er dus eindelijk in geslaagd gojibessen in Italië te telen."
De saus werd ontwikkeld in samenwerking met Azienda Terramata en is vrij van kleurstoffen, verdikkings- en conserveermiddelen en is bovendien glutenvrij.
Contact:
Italian Goji
Via Radicofani
00030 San Cesareo (RM)
Cell.: (+39) 392 8934208
Email: info@italiangoji.com
Web: www.italiangoji.com