Merwedebrug vrijdag weer open voor meeste zwaar verkeer

De Merwedebrug in de A27 bij Gorinchem is volgens RWS vanaf 9 december 05.00 uur weer toegankelijk voor het grootste deel van het zwaar verkeer. Regulier vrachtverkeer tot en met 50 ton en ecocombi's tot en met 60 ton mogen dan weer over de brug. Ander verkeer zwaarder dan 50 ton wordt nog geweerd.

Afrondende werkzaamheden

Verkeer zwaarder dan 50 ton mag de brug pas weer over als ook de afrondende herstelwerkzaamheden aan de 24 resterende verbindingen zijn uitgevoerd. Voor die werkzaamheden moet de brug nog vier nachten worden afgesloten voor zwaar verkeer. Dit is met inbegrip van twee reservenachten. De data van de nachtafsluitingen worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. Ze zijn afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden.

Passende regeling nadeelcompensatie

TLN zal minister Schultz van Haegen oproepen om met een passende regeling te komen voor nadeelcompensatie. De minister gaf op 28 november tijdens de behandeling van de begroting voor infrastructuur in de Tweede Kamer aan dat zij op een advies wacht van een onafhankelijke commissie. Dat advies gaat over het eventueel verlagen van de drempelwaarde van 15 procent van de transportkosten op jaarbasis, die ondernemers ten minste aan schade moeten lijden om in aanmerking te komen voor compensatie. TLN zal haar inzet bepalen als het advies van de commissie en het daarop volgende besluit van de minister bekend is.

Bron: TLN

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven