Greenyard herfinanciert schuldenlast

Het Belgische conglomeraat Greenyard kondigde een herfinanciering van de schuldenlast aan. Daarvoor wordt onder andere een converteerbare obligatie uitgegeven ter waarde van maximaal 125 miljoen euro. Daarnaast onderhandelt het bedrijf met verschillende banken over een financiering ter waarde van in totaal 375 miljoen euro.

"Wij zijn verheugd deze herfinanciering aan te kondigen," aldus Marleen Vaesen, CEO van Greenyard. "Dit was een cruciale doelstelling van de combinatie tussen Greenyard, de Univeg Groep en de PeatInvest Groep in mei 2015."

De obligaties worden uitgegeven voor 110 miljoen euro met een verhogingsoptie van 15 miljoen euro. Greenyard heeft de mogelijkheid om die verhoging in te zetten op het moment van de prijsbepaling. Daarnaast wordt er onderhandelt met banken in binnen- en buitenland over een 150 miljoen euro termijnkrediet (term loan facility) en een 225 miljoen euro wentelkrediet (multicurrency revolving facility).

Dit nieuwe kapitaal wordt ingezet om externe schulden van de Groep te herfinancieren. Het gaat om de volgende schulden:

  • de EUR 285 miljoen 7,875% senior secured notes uitgegeven door Univeg Holding B.V. met vervaldatum in 2020;
  • de EUR 158,5 miljoen termijn- en wentelkredietovereenkomst (term and revolving facilities agreement) van 16 december 2013 aangegaan door, onder andere, Greenyard als ontlener;
  • de EUR 90 miljoen kredietovereenkomst (senior facility agreement) van 14 november 2013 aangegaan door, onder andere, FieldLink als parent en Univeg Holding B.V. en Univeg Belgium NV als ontleners;
  • bepaalde bilaterale kredieten van PeatInvest NV en haar dochtervennootschappen.

"Verwacht wordt dat de herfinanciering de gemiddelde jaarlijkse interestkosten sterk zal verminderen met tenminste EUR 15 miljoen en onze kasstromen met hetzelfde bedrag zal verbeteren, hetgeen EUR 3 miljoen meer is dan eerder werd gecommuniceerd," vervolgt Marleen. "Deze significante verbetering in kasstromen zal helpen om ons strategisch plan voor de lange termijn om winstgevende groei te genereren, te bereiken."

Klik hier om het volledige persbericht te lezen met meer financiƫle informatie rond de uitgifte


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven