Piet van Vugt:

"Tekorten op kruidenmarkt door slecht weer in Spanje"

Tholen - De weersomstandigheden in Spanje hebben momenteel veel gevolgen voor het kruidenaanbod op de markt. "Wij telen een gedeelte munt en koriander in Spanje. De munt groeit op hellingen en daar stroomde het water de afgelopen week hard vanaf. Het duurde wel een aantal dagen voor de grond weer belopen kon worden. Hierdoor hebben we een aantal dagen niet kunnen oogsten en dat geeft tekorten in de markt", vertelt Piet van Vugt van Van Vugt Kruiden uit Ridderkerk.


Teel van munt in Spanje

"Het is niet zo dat de productie in Spanje verloren is gegaan en de kruiden zullen zich zeker herstellen, maar het zorgt momenteel wel voor onrust op de markt. Dat resulteert in torenhoge prijzen bij deze soorten. Voor ons heeft dat niet veel invloed, omdat we voldoende eigen productie hebben. Het is van groot belang dat de eigen klant krijgt wat hij bestelt", vertelt Piet. "De komende weken is het weer topdrukte. Dankzij een goede spreiding in de teeltlocaties verwachten we de complete vraag voor de Kerst weer in te gaan vullen."


Basilicum

De tuinder uit Ridderkerk is ruim vijftien jaar geleden begonnen met de kruiden uit eigen kas te verpakken en direct te leveren aan de retail en (horeca)groothandel in Europa. Piet blikt tevreden terug op 2016. "Gezien de weersomstandigheden hebben we alles meegemaakt wat fout kon gaan met een natte juli en een warme septembermaand. Onze klanten hebben daar gelukkig weinig van gemerkt. Bij ons wordt de afzet keurig verdeeld tussen horeca en retail, waarbij de laatste groep met name de kleinpak voor zijn rekening neemt."Piet ziet ook 2017 met vertrouwen tegemoet. "Onze klanten waarderen dat wij zelf telen en dat ze kunnen kopen bij de bron. Het laatste jaar hebben met name munt en koriander een forse groei doorgemaakt en dat kan ook gezegd worden van platte peterselie."

Voor meer informatie:
Piet van Vugt
Van Vugt Kruiden
Tel: 0180-625660
info@vanvugtkruiden.nl
www.vanvugtkruiden.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven