Chileens kersenbedrijf gebruikt sorteerlijnen van Ser.mac

"Complete kersenlijn van selectie tot verpakking"

Ser.mac zorgt voor oplossingen op het gebied van sorteerprocessen voor verse groenten en fruit. Sinds kort heeft het Chileense bedrijf Vista Hermosa gekozen voor de nieuwste systemen van Ser.mac om hun sorteerlijnen voor kersen te optimaliseren. Het bedrijf heeft een gloednieuwe sorteerlijn van Ser.mac geïnstalleerd, waarmee zowel de doelstellingen voor modernisering werden behaald als dat er nog steeds werd gelet op de kwetsbaarheid van het product.Moderniseren
"Een van de doelstellingen die we hebben gesteld sinds ik in 2010 hier aan de slag ging, is het moderniseren van onze boomgaarden," zegt directeur Francisco Maldonaldo. "We besloten in het begin van 2011 onze kiwiteelt te vervangen met kersenteelt. Hierdoor kwamen we op een areaal van 25 hectare. De rassen, die we momenteel produceren, zijn Santina, Rainier, Brooks, Royal Dawn en Lapins."Kersenlijn
"We hebben gezocht naar marktleiders op het gebied van het sorteren en verpakken van kersen in Chili en kwamen zo uit bij Ser.mac. We leerden elkaar beter kennen en bezochten hun sorteerlijnen in de regio Curicó. We waren onder de indruk van de innovatieve ideeën die de mensen van Ser.mac aandroegen en hebben met het oog op toekomstige projecten een goede zakenrelatie opgezet. Dit jaar hebben we voor het eerst onze kersen hiermee verwerkt en het was een groot succes. Niet alleen voor onze eigen producten, maar ook voor de diensten die we aan andere exporteurs verlenen," aldus de directeur.

Een van de toekomstige projecten van Vista Hermosa en Ser.mac is de installatie van nieuwe faciliteiten voor peren en een nieuw monitorsysteem voor kersen. Het nieuwe systeem voor de kersen is bedoeld om de kwaliteitseisen van de klant beter te waarborgen en zal met het begin van het nieuwe jaar in bedrijf gaan.

Op 25 oktober opende Vista Hermosa een nieuw magazijn in Pomaire (Melipilla). De opening werd bijgewoond door verschillende telers in het gebied. De sorteerlijnen in het magazijn verwerken de Daytona-kers en garanderen een goede selectie, zonder dat er sprake is van schade aan het fruit. De moderne technologie achter het sorteersysteem is in staat om alle processen uit te voeren van de selectie tot de verpakking. Het systeem is opgezet aan de hand van de specifieke behoeften van Vista Hermosa.

Agricola Vista Hermosa
Fundo La Palma s/n Pomaire
Melipilla, R.M. Cile
Tel: +56 22 832 3172
www.vistahermosa.cl
info@vistahermosa.cl

Ser.mac S.r.L.
Via Zavaglia 415 – Z.I. Pievesestina
47522 Cesena (FC) – Italia
Tel.: +39 0547 415 193
Fax: +39 0547 417 343
www.sermac.org
info@sermac.org


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven