Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ivonne Santibañez, Agricola Montolín

Druivenproductie Chileense regio Valparaíso +30%

In Valparaiso zal de druivenoogst eind december van start gaan. Volgens Ivonne Santibañez, van Agricola Montolín, zijn de vooruitzichten goed. "De klimaatverandering en vorst hebben grote gevolgen gehad voor de steenfruitproductie. Gelukkig is dit voor de druivenoogst niet het geval en we verwachten zelfs een productiestijging." 




Een paar dagen geleden lieten andere telers nog weten rekening te houden met een productiedaling van 40%. Agricola Montolin verwacht echter een stijging van 30% ten opzichte van vorig jaar. "Telers hebben te maken met grote verschillen in productie, afhankelijk van de locatie van hun teeltgebieden. Gezien de temperaturen die wij hebben gehad, verwachten we dat dit seizoen de rassen elkaar zullen overlappen in tegenstelling tot andere jaren," vertelt Santibañez.



"De marktomstandigheden zijn normaal en we hopen dat deze volumes geen gevolgen voor de prijzen zullen hebben. Gelukkig valt onze oogst niet samen met dat van Peru. We verwachten voor de meeste rassen dan ook geen overaanbod op de markt. De Verenigde Staten beschikken bovendien over aanzienlijke voorraden pitloze rode druiven, wat de marktkansen voor onze witte druiven eveneens vergroot," aldus Santibañez.


Voor meer informatie:
Ivonne Santibañez
Agrícola Montolín
T: +56-34 2611150
comex@montolin.cl
www.montolin.cl
Publicatiedatum: