Je krijgt deze pop-up te zien omdat dit de eerste keer is dat je onze site bezoekt. Krijg je deze melding altijd te zien dan heb je je cookies uitstaan en zullen die blijven verschijnen.
U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).
Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken. Bedankt!
Je ziet deze popup omdat dit de eerste keer is dat u de site betreed. Als u dit bericht blijft krijgen zet dan alstublieft uw cookies aan
Matthwe Rawson, voorzitter Britse vereniging voor spruittelers:
Mensen verpesten smaak spruitjes door ze te koken
Volgens Matthew Rawson, voorzitter van de Britse vereniging voor spruittelers, bereiden we spruiten helemaal verkeerd. "De meeste mensen koken spruitjes, maar dat is simpelweg zonde. Zo nemen ze veel te veel water op, waardoor ze zompig, smaakloos en eigenlijk gewoon waardeloos worden. Mensen blijven zo spruitjes maar verpesten, terwijl er heel wat andere manieren zijn om spruitjes te bereiden", vertelt hij. Je kunt ze beter bakken in de pan, grillen in de oven of stomen.
Een gerecht van chefkok Michel van der Kroft van 2-sterrenrestaurant 't Nonnetje. Foto Joost Rouwhorst
Spruiten ga je ook waarderen door ze gewoonweg te blijven eten. "Eigenlijk gaat het vooral over het wennen van de smaakpapillen aan de smaak van de groente en dat staat gelijk aan het leren lusten van die groente", aldus Laura Vandeweghe, psychologe aan de UGent.