Toronto: Winkelend publiek geniet van komkommer-orgelmuziek

Op 30 november en 1 december kon het winkelende publiek bij Hendrick's Gin van een ongehoord spektakel genieten. Hier was het Hendrick's CORGAN te horen en te zien, het komkommerorgel 'voor opmerkelijk glorieuze geluidsnirvana'.


Foto: BartenderAtlas (Twitter)

Het Hendrick's CORGAN is het eerste in zijn soort, gebouwd met gebruik van speciaal voor deze gelegenheid gecreëerde technologie. Hendrick's gebruikt twee verschillende soorten destilleerderijen in de productie van kleine hoeveelheden gin - een antieke Bennet uit 1860 en een zeldzame Carter-Head destilleerderij. Beiden zijn afkomstig uit het Victoriaanse tijdperk, waar ze de inspiratie voor het ontwerp van dit apparaat vandaan hebben. De 49 orgeltoetsen zijn gemaakt van echte, hele komkommers die de energie van aanraking benutten om elektrische stromen van de vingertoppen van de organist via de individuele komkommers te geleiden. Het resultaat is een samenstelling van noten gerangschikt volgens sommige van 's werelds meest geliefde en ongewone melodieën.


De CORGAN in actie (video: wonderMakr)

Alvin Ramchurn, Hendrick's Gin merkambassadeur: "We beloven niet te worden beledigd door staren of rare blikken en als je het bizar wilt noemen, zullen we deze betiteling met trots accepteren. Het zou stom zijn om geen ongewone reactie op zo'n eigenaardig ding te verwachten, want dat is uiteindelijk waar Hendrick's Gin over gaat!"

Opgesteld in het Toronto Eaton Centre, een van de populairste toeristische bestemmingen in de stad, levert het Hendrick's CORGAN een botanisch geïnspireerde, vreemdsoortige ervaring met uitvoering van een reeks deuntjes voor de feestdagen door enkele van de beste organisten in Toronto.

Voor meer informatie:
us.hendricksgin.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven