Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Henk van Doorne: "Hopelijk doet Sinterklaas handreiking aan armzalige tuinders"

Fusarium beperkt sla-aanbod

Tholen - De Nederlandse en Belgische slatuinders kampen met de gevolgen van fusarium. "We weten niet hoe we eraf komen, maar zowel in Belgiƫ, op de Eilanden, in het Barendrechtse en het Westland is het mis. Dat zorgt toch voor veel minder aanbod in z'n algemeenheid", constateert teler/exporteur Henk van Doorne van Van Doorne Imex, die zelf ook getroffen is op zijn bedrijf.



"De sla die er wel is, is van goede kwaliteit. In de herfst hebben we meer licht gehad en de laatste tijd ook voldoende koude nachten. Vorige week was de afzet nog wat moeizamer, maar vandaag ziet de vraag er al weer wat vriendelijker uit", vertelt Henk. "Niet dat er landen grote aantallen afnemen, maar overal gaan wel kleine beetjes heen. De meeste vraag komt uit het Midden-Oosten, maar ook gaat er sla naar Hong Kong en nu het kouder wordt begint ook Scandinaviƫ er meer aan te trekken bij gebrek aan lokaal product."

"Verleden jaar was de slamarkt richting de feestdagen niet zo bijzonder, maar nu hebben we een aanzienlijk betere kwaliteit. Ik verwacht dat de vraag wat beter gaat lopen en dat de prijzen voor de polysla de komende tijd zo richting de 40 cent zullen scharrelen. Hopelijk doet Sinterklaas eens een handreiking aan de armzalige tuinders", besluit Henk.