Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Fyffes beschuldigt van uitbuiting

Arbeiders uit de Hondurese stad Choluteca beschuldigen Fyffes van misbruik. Volgens de arbeiders zou de multinational hen verhinderen een vakbond op te richten, schrijft The Guardian.

Een woordvoerder van Fyffes reageerde tegen FreshPlaza: "Fyffes verwerpt alle beschuldigingen in het artikel. Verder geven we geen commentaar."

Volgens het artikel zouden de arbeiders gedwongen worden te doen wat de plantage eigenaren willen. De eigenaren nemen arbeiders aan, ontslaan en overtreden arbeidswetten zonder dat iemand er iets van zegt doordat er geen vakbonden zijn.
De arbeiders zouden minder dan het minimumloon van 10 dollar per dag betaald worden voor een lange werkdag. Choluceta staat bekend als de heetste regio van Honduras. Volgens de arbeiders zou er geen toegang tot water, toiletten en medische voorzieningen zijn. Daarnaast zouden de arbeiders zelf de gereedschappen moeten kopen om het werk te kunnen doen.

Klik hier om het volledige artikel te lezen

Publicatiedatum: