Morgen, 3 december, internationale perendag

Dit jaar wordt wereldwijd de National Pear Month georganiseerd. Om het 12-jarig jubileum te vieren van het besluit van het Amerikaanse Ministerie van Landbouw om december tot Nationale Perenmaand uit te roepen, gaat USA Pears vanaf 3 december over de hele wereld aan de slag om consumenten met peren kennis te laten maken. 

Vanaf 14:00 lokale tijd krijgen Nieuw-Zeelandse consumenten als eerste de gelegenheid om een aantal Amerikaanse peren te proeven bij stands van USA Pears. Naast Nieuw-Zeeland is USA Pears die dag actief in meer dan 24 landen, zoals China, Saoedi-Arabiƫ en Mexico. 24 uur lang wordt er door USA Pears over de hele wereld promotie gevoerd. De peren van USA Pears bevinden zich nu in hun seizoenspiek en zijn over de hele wereld beschikbaar.

"Het is voor het eerst dat USA Pears een evenement van deze orde van grootte heeft georganiseerd. We zijn erg enthousiast om in een enkele dag mensen in alle tijdzones van de wereld onze peren te laten proeven," zegt Kevin Moffitt, directeur van Pear Bureau Northwest. Zijn onderneming is een non-profit handelsorganisitie die de belangen behartigt van bijna 1.600 perentelers in Washington en Oregon. "Washington en Oregon zijn goed voor 84% van de totale perenteelt in de VS. We exporteren hier bijna 40% van, dus onze peren kunnen met recht een fruitsoort worden genoemd die over de hele wereld gegeten wordt."

De tien perenrassen die in Washington en Oregon worden geteeld zijn de Green Anjou, Red Anjou, Bartlett, Red Bartlett, Bosc, Comice, Concorde, Forelle, Seckel en Starkrimson.

Pear Bureau Northwest
kstephenson@usapears.com
www.usapears.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven