Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Overzicht seizoen 2016

Chinese gemberprijzen sterk gestegen

"In Shandong loopt het gemberseizoen ten einde. Het areaal is gelijk gebleven aan dat van 2015 en de provincie is één van de grootste gemberproducenten van China. "We verwachten een productiedaling van 5% tot 8%," vertelt Ruicai Dong van San Hui Food, dat zich bezighoudt met de productie en export van gember.


Ruicai Dong van Anqiu Sanhui Foods

Prijzen FOB gember omhoog geschoten
"De stijgende productiekosten als gevolg van hogere pachttarieven, arbeids- en beheerkosten hebben er voor gezorgd dat de prijs van rauwe gember omhoog geschoten is. De prijzen zijn inmiddels 100% hoger dan in 2015. Het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen is verbeterd en de controle op MRL-overschrijdingen is aangescherpt. Producenten zijn steeds terughoudender met het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen en meststoffen uit angst dat hun gember anders niet geschikt is voor de export.'

Koude winter zal exportprijzen opdrijven
"Weervoorspellingen waarschuwen voor een strenge winter met temperaturen onder het het gemiddelde. Als dit inderdaad het geval blijkt te zijn, dan zullen de kosten voor de klimaat gereguleerde opslag van gember stijgen wat gevolgen heeft voor de exportprijs. Als de temperatuur echter rond het gemiddelde blijft, verwachten we geen grote schommelingen in de exportprijs."


Voor meer informatie:
Ruicai Dong
Anqiu Sanhui Foods Co.,Ltd.
http://sanhuifood.net/ch/
wfwang1098@163.com
13853607518@163.com
Office phone: +86 5364 642 717
Mobile phone: +86 1595 4481 010

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven