Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Donatie van meer dan 2,25 miljoen euro

Rewe- en Nahkauf-klanten doneren levensmiddelen voor 'Die Tafeln'

Een recordresultaat bij de benefietactie 'Gemeinsam Teller füllen!' (Gezamenlijk borden vullen): tijdens de actieperiode van 7 tot en met 19 november 2016 hebben Rewe- en Nahkauf-klanten in heel Duitsland circa 410.000 met levensmiddelen gevulde tassen aan 'Die Tafeln' gedoneerd (de Duitse variant van de voedselbanken). Als eigen bijdrage voegde Rewe hier zelf nog producten ter waarde van 200.000 euro aan toe. In totaal zijn is daarmee 1.500 ton levensmiddelen gedoneerd met een waarde van 2,25 miljoen euro.

De benefietactie stond in het middelpunt van de Rewe duurzaamheidsweken, die in november het thema 'sociale verantwoordelijkheid' hadden. Twee weken lang riepen Rewe en Nahkauf klanten op om een tas met zeven artikelen van het huismerk 'ja!' te kopen om aan de plaatselijke 'Tafel' te doneren. Daarbij ging het om levensmiddelen die met deze voedselbanken waren afgesproken. Het betrof levensmiddelen die vanwege hun lange houdbaarheid zelden worden gedoneerd: spaghetti, ravioli, ketchup, rijstebrij, jam, thee en koekjes. De kant-en-klaar verpakte tassen waren voor 5 euro verkrijgbaar en werden in een actiebox in de supermarkt ingezameld. Vrijwillige medewerkers van 'Die Tafeln' haalden de levensmiddelen op en verdeelden deze aan behoeftigen. Na afloop van de actie werden de klantdonaties nog beduidend aangevuld door Rewe met andere lang houdbare levensmiddelen en drogisterijartikelen die 'Die Tafeln' graag wilden ontvangen. De Tafel-actieweken worden sinds 2009 gehouden en sindsdien hebben klanten en Rewe levensmiddelen ter waarde van bijna 11 miljoen euro gedoneerd.
Publicatiedatum: