Agrifirm Plant richt zich op direct relatie met telers

DCA voor 100 procent eigenaar Uienhandel.com

De online marktplaats voor uien, Uienhandel.com, komt in zijn geheel in handen van DCA Invest, het investeringsbedrijf van DCA Groep in Lelystad. Agrifirm Plant liet in een persbericht dinsdag weten zich terug te trekken en zich weer volledig te concentreren op de directe relatie met de telers.

Het platform werd eind 2013 door Agrifirm Plant gelanceerd om de transparantie in de handel te verbeteren en de kwaliteitsbeoordeling objectiever te maken. Zo'n twee jaar later ging Agrifirm Plant een strategisch partnership aan met DCA om de groei in het online verhandelen van af-land-uien en bewaaruien op Uienhandel.com verder te stimuleren. Vanaf heden is de marktplaats volledig in handen van DCA.
 

Door deze stap meent DCA Groep het koppelen van vraag en aanbod van uien op Uienhandel.com verder uit te kunnen bouwen en versterken. Directeur Kees Maas is blij dat hij het platform voor 100 procent heeft kunnen verwerven. 'We denken dat wij met onze kennis en expertise van de markt en online handelen de site verder kunnen uitrollen. We geloven sterk in de kracht van online platformen. Ook voor een lastig product als uien waarbij veel emotie komt kijken.'

Uienhandel.com moet als het aan Maas ligt hét vaste online aan- en verkoopkanaal voor de uienketen worden. De komende maanden geeft DCA de website een update waardoor Uienhandel.com ook geschikt is voor de mobiele gebruiker. 'Met een verbeterde versie waarbij gebruikers partijen ook vanaf hun telefoon kunnen aanbieden, denken wij er een succes van te kunnen maken.' Daarna volgen ook gelijksoortige platformen voor andere producten, maar eerst komt de nieuwe versie voor uien in het eerste kwartaal van 2017 online.

Agrifirm Plant zal zich hierdoor weer volledig concentreren op de directe relatie met de telers. Manager Afzet, Aart den Bakker, geeft aan dat het ondersteunen van een dergelijk platform verder afstaat van de kernactiviteiten van Agrifirm Plant dan aanvankelijk gedacht. 'We denken dat het platform zich beter kan ontwikkelen door gedragen te worden door specialisten die digitalisering dagelijks op de agenda hebben. Het stimuleren van de handel via het platform is echt digitale business. Voor DCA is dat regulier werk. Met de overdracht kan Uienhandel.com zich beter en sneller ontwikkelen.' Den Bakker stelt dat Agrifirm beter is in het acteren op de boer. 'Agrifirm kan zich hierdoor beter focussen op het directe contact in de handel tussen teler en de vervolgschakels in de keten middels de verschillende pools en de commissiehandel.'

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven