Freshdirect is marktleider in online

Sainsbury's wil meer Britse AGF in schap

Oostenrijk: Nieuwe overeenkomst tussen lokale teler en Spar
Het Oostenrijkse familiebedrijf Schneider's Gemüseland wordt de nieuwe leverancier voor diepvriesgroente van het huismerk van Spar. Het bedrijf werkt vanuit het teeltgebied Marchfeld. De producten van Marchfeld zijn aanvankelijk verkrijgbaar onder het Spar Premium-merk en worden later verkocht onder het biologische huismerk Spar Natur*pur. (eprretailnews.com)

VS: Albertsons wil Price Chopper overnemen
De Amerikaanse retailketen Albertsons Companies Inc is in gesprek om de retailer Price Chopper over te nemen. Anonieme bronnen hebben het met betrekking tot de overname over een bedrag van $1 miljard (€940 miljoen), maar geven ook aan dat de onderhandelingen nog stuk kunnen lopen. De overname is kenmerkend voor de huidige situatie van de Amerikaanse supermarktsector. Lokale ketens hebben moeite om te concurreren met grote ketens als Wal-Mart, online retailers als Amazon of discounters als Aldi. (Reuters)

Zelflerende systemen kunnen retailers helpen bij bevoorrading
Zelflerende automatiseringssystemen kunnen supermarkten helpen bij het efficiënter beheren van hun voorraden, aldus een verslag van McKinsey & Company. Dankzij deze technologie kunnen supermarktketens een groter concurrerend vermogen krijgen binnen de sector. Het verslag geeft aan dat de meeste conventionele systemen voor de leveringsketen gebruik maken van een inflexibel stelsel aan richtlijnen, waarmee ramingen en herbevoorrading worden berekend. (which-50.com)

Schotse teler sluit overeenkomst voor levering aan Lidl
Het groententeeltbedrijf Stirfresh heeft een overeenkomst van £300.000 (€352.000) gesloten met Lidl. Aan de hand van de overeenkomst gaat het bedrijf vijf nieuwe producten leveren aan het Oaklands Ready-to-Cook-assortiment van Lidl. Ook wordt het familiebedrijf verantwoordelijk voor verse groentenmixpakketten en soeppakketten. De producten zijn verkrijgbaar in de 92 Schotse vestigingen van de keten. (dailyrecord.co.uk

Sainsbury's: Telers hebben financiering voor meer productie
Volgens Sainsbury's moeten Britse telers hun productie vergroten. Daarom is het nodig dat de teeltsector beter en eerlijker wordt gesubsidieerd door de Britse overheid. Judith Batchelar van Sainsbury's sprak hierover bij een telerscongres dat door de retailer was georganiseerd. Volgens haar heeft de Britse AGF-sector te maken met nieuwe uitdagingen die ontstaan door de behoefte aan duurzaamheid en de toenemende bevolking. Daarnaast is het productievolume in Europa in de afgelopen 20 jaar volgens haar nagenoeg gelijk gebleven en is het Verenigd Koninkrijk meer dan ooit afhankelijk van import. Nu de Brexit wordt doorgevoerd, moet de sector zich snel aanpassen, aldus Batchelar. (fwi.co.uk)

Freshdirect is marktleider in online supermarktsector
Uit een verslag van Supermarket News blijkt dat hoewel bepaalde grote ketens een dominante positie hebben in de online supermarkt- en bezorgsector, de voornaamste groei te zien is bij kleinere concurrenten. Het onderzoek keek naar de prestaties van vier grote online retailers gedurende de eerste 10 maanden van 2016. Qua totale omzet had FreshDirect duidelijk de positie als marktleider. Het marktaandeel van FreshDirect was twee keer zo groot als dat van de tweede grootste keten Peapod. Zowel FreshDirect als Peapod hadden in deze periode jaar op jaar een omzetgroei van 7%. De groei is echter significant lager dan die van grote spelers als Instacart en Amazon Fresh, die in deze periode een omzetgroei hadden van respectievelijk 72% en 43%. (fooddive.com / Supermarket News)

VK: Producten voor kerstdiners worden goedkoper
Volgens een index van seizoensgebonden producten in supermarkten zijn de kosten voor een eigen kerstdiner op het laagste punt sinds in 2009 de index werd bijgehouden. De lijst is opgesteld door het magazine Good Housekeeping en laat zien dat elf essentiële kerstproducten op dit moment 10,8% goedkoper zijn dan in 2009. Alle versproducten zijn het goedkoopst bij Aldi. Wortelen kosten bij Aldi 29p (€0,34) per kilo, terwijl spruiten en aardappelen daar nu respectievelijk 58p (€0,68) en 29p (€0,34) per kilo kosten. (BBC - The Guardian - The Housekeeping magazine)Iceland op bezoek bij IJsland
De Britse supermarkt Iceland stuurt een afvaardiging naar de IJslandse hoofdstad Reykjavik. Het doel van het bezoek is om de relatie met de IJslandse overheid te verbeteren, nadat er door de overheid juridische stappen zijn aangekondigd over het gebruik van de naam "Iceland". Iceland Foods wil in gesprek met de overheid om tot een constructieve oplossing voor het geschil te komen. Volgens het bedrijf hebben zowel de keten Iceland als de natie IJsland al bijna 50 jaar zonder problemen naast elkaar kunnen bestaan. (aol.co.uk)

VS: Central Grocers wordt lid van Topco
De groothandelscoöperatie Central Grocers heeft zich aangesloten bij Topco Associates. Dankzij dit lidmaatschap kunnen retailers van Central Grocers nieuwe producten aan hun assortiment toevoegen, lagere prijzen hanteren en hun bedrijfskosten verminderen. Central Grocers is gevestigd in Illinois en levert meer aan meer dan 500 onafhankelijke supermarkten in de regio's van Chicago en Indiana. (supermarketnews.com)

Mastercard moet Sainsbury's £68,5 mln betalen

De Britse mededingingsautoriteit (Competition Appeal Tribunal, oftewel CAT) heeft het hoger beroep van Mastercard afgewezen om een vonnis in juli te herzien. Volgens dit vonnis moet Mastercard aan Sainsbury's, een schadevergoeding betalen van £68,5 miljoen (€80,4 miljoen) in verband met een afwikkelingsvergoeding die Mastercard had opgelegd. (pymnts.com)Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven