Spaanse peren maken debuut op Indiase markt

De in Mumbai gevestigde importeur Yupaa heeft op 29 november de eerste Spaanse peren in India verwelkomd. De importeur werkt samen met het Spaanse Nufri om de peren van het ras Alejandra op de Indiase markt te introduceren.

Het eerste volume werd in ontvangst genomen door Yupaa importmanager Parth Karvat in aanwezigheid van Juan del Alcazar, de Spaanse handelsafgevaardigde in India.


 
Begin dit jaar kreeg het Spaans hardfruit toegang tot de Indiase markt en in april ontving Yupaa de eerste proefzendingen Spaanse appelen van exporteur Nufri. Nu is het de beurt aan peren, die eveneens door Nufri geleverd worden. Emma Mora, exportmanager van Nufri, legt uit dat het veel werk heeft gekost om aan de strikte eisen van de India te kunnen beantwoorden. Karvat legt uit dat het ras Alejandra geschikt is voor de Indiase markt. "De peren zijn goed bestand tegen lange transit- en opslagtijden en zien er bovendien aantrekkelijk uit. Alejandra heeft een groene schil met een lichte blos. De peren zijn bovendien mooi verpakt in roze vloeipapier."
Eerder dit jaar bracht Karvat een bezoek aan Spanje voor het kiezen van het ras en de verpakking, waarbij eveneens een schema van wekelijkse zendingen van december tot half januari werd opgesteld.
 


 
Ook is Yupaa van plan om grotere volumes Super Chief appelen van Nufri te importeren. "Gezien het succes van de proefzendingen van 21 ton eerder dit jaar, willen we 425 ton appelen importeren," vertelt Karvat.

Del Alcazar is blij met de samenwerking een hoopt dat deze uitgebreid zal worden met grotere volumes en andere fruitsoorten. "Spanje is één van 's werelds grootste fruitexporteurs, dus we verwachten dat Spaanse fruit de komende jaren een groter marktaandeel zal veroveren in India nu wij toegang tot deze markt hebben."
De handelsafgevaardigde vertelt dat Spanje in 2015 in de top dertig van fruit exporterende landen naar India voorkwam. "Hoewel Spanje een relatief klein land is, is onze fruitteeltsector productief en concurrerend. Daarnaast danken wij ons succes aan de kwaliteit en smaak van ons fruit," aldus Del Alcazar.


Voor meer informatie:
Parth Karvat
Yupaa Fresh Pvt. Ltd.
Tel : +91-22-23684895/ 96
Email: yupaafresh@gmail.com
www.yupaagroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven