Chinees bedrijf introduceert zoete India Green-appelen

Op de laatste editie van de Asia Fruit Convention is positief gereageerd op de India Green-appel van Rongchengyu Apple Cultivation Cooperative ondanks dat het uiterlijk van de groene appel in eerste instantie weinig indruk maakte. Oudere variëteit
"Dit groene appelras bestaat al sinds de jaren '60, maar heeft een geschiedenis die nog verder terugloopt. De India Green werd voor het eerst geteeld in India en kwam later in China terecht. Omdat hij ook als rijpe appel zijn groene kleur behoudt, werd hij de India Green genoemd," legt Mr. Lin van Rongchengyu Apple Cultivation Cooperative uit."De India Green werd aanvankelijk in China gebruikt voor kruisbestuiving. Het fruit van de bomen, die met de Indian Green werden gekruist, zoals de Red Fuji, kregen echter altijd voor een groot deel een groene kleur in de schil. Dit deed afbreuk aan het uiterlijk, waardoor de appelen niet meer voor hoge prijzen konden worden verkocht. Toen nieuwe rassen voor kruisbestuiving werden geïntroduceerd, werd de India Green hier steeds minder voor gebruikt. Daarom worden er tegenwoordig in retail nauwelijks nog India Green-appelen verkocht."

Hoge brixwaarde
"Ondanks dat deze soort niet meer gebruikt wordt voor kruisbestuiving, is de India Green nog steeds een van de zoetste soorten ter wereld. De brixwaarde kan neerkomen op 18,98 waardoor er bijna geen zuurheid in de smaak zit. Een ander sterke eigenschap van de India Green is de structuur. Hij is goed geschikt voor opslag. Het vruchtvlees van de India Green is niet per se knapperig, maar hij is erg stevig. Als je de appel vroeg eet, voelt hij niet zacht. Als de appel langer in bewaring is geweest, wordt het vruchtvlees geleidelijk aan iets zachter, maar blijft hij zijn zoete smaak behouden. De India Green wordt in China daarom vooral gegeten door oudere mensen. Ze houden van zoete appelen, die niet te hard zijn."Klein areaal
"In de Chinese retailsector van vandaag de dag hebben veel consumenten de voorkeur voor stevige en zoete appelen zoal de Red Fuji. Daarom heeft de Red Fuji nog steeds een leidende positie als je kijkt naar het totale areaal voor de appelteelt. Het areaal voor de India Green is in vergelijking met de Red Fuji erg klein. Ondanks dat zijn we van mening dat er in de huidige markt, waar appelen in overvloed worden geproduceerd, er ruimte is voor andere variëteiten op basis van hun smaak. Consumenten die al vaak genoeg Red Fuji-appelen hebben gegeten, hebben misschien ook interesse in andere soorten. In dat opzicht is de India Green een uitstekend alternatief."

"Daarom zijn we begonnen met een klein areaal. We begonnen met slechts 3,3 hectare voor commerciële teelt. Omdat de teeltmethode voor India Green iets afwijkt van die voor Red Fuji, zoeken we nog steeds hoe we de beste kwaliteit kunnen verkrijgen. De productie is inmiddels stabiel."

Rongchengyu Apple Cultivation Cooperative
De Rongchengyu Apple Cultivation Cooperative bevindt zich in de provincie Shandon, in een kleine dorpsgemeenschap genaamd Tuanlinjia vlakbij de grotere stad Rongcheng. Het appelareaal van de onderneming is 41 hectare groot en bevindt zich vlakbij de zee. Het terrein krijgt 2600 uur zonlicht per jaar. De belangrijkste rassen voor het bedrijf zijn Red Fuji, Gala en India Green.

"Onze teeltmethode is geheel gericht op het gebruik van dwergbomen. Tegelijkertijd maken we gebruik van een irrigatie- en bemestingssysteem op basis van terrassen. We proberen zoveel mogelijk een biologisch verantwoorde boomgaard in stand te houden."

"Onlangs hebben we voor onze appelen het merk Yuping geregistreerd. We hebben dit jaar tot nu toe al een miljoen kilo Yuping-appelen van het Red Fuji ras geoogst. Deze appelen zijn bestemd voor onder andere de markten van Binnen-Mongolië en Kanton."
"We denken dat de toekomst van de Chinese fruitsector afhankelijk is van fruit van hoge kwaliteit. Daarom zorgen we goed voor onze productie en blijven we werken aan verbetering van onze teeltmethodes en de kwaliteit van onze appelen. Tegelijkertijd willen we ook nieuwe producten aan onze consumenten blijven introduceren, zoals de India Green-appelen. Daardoor heeft iedereen steeds meer keuzevrijheid," zegt Mr. Lin tot slot.


Voor meer informatie,
Mr. Lin
Rongchengyu Apple Cultivation Professional Cooperative
Telephone: (+86) 1386 3061 528

� (碼) [mǎ]

  • weight
  • number
  • code
  • to pile
  • to stack
  • classifier for length or distance (yard), happenings etc

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven