Abonneren

Vacatures

"Tweetende AGF'ers"

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Weer

Miljoenen beschikbaar voor verbetering infrastructuur

Minister Schulz heeft de looptijd van het Infrastructuurfonds met 2 jaar verlengd. Daardoor komt er 751 miljoen euro beschikbaar. Over de besteding hiervan heeft de minister afspraken met de verschillende regio's gemaakt. Deze afspraken leiden ertoe dat er 38 miljoen euro resteert voor aanvullende projecten.

Doorstroming verbeteren
De regio's Amsterdam en Rotterdam/Den Haag krijgen beide 200 miljoen euro extra voor een pakket aan maatregelen. Ook komt er 200 miljoen euro extra beschikbaar om de doorstroming van het verkeer tussen de haven in Rotterdam en Oost-Nederland en Duitsland te verbeteren.

Verkeersveiligheid
Daarnaast wordt 50 miljoen gereserveerd voor de A4 Leiden – Burgerveen (onderzoek voor de verbreding van de hoofdrijbaan naar drie stroken) en bovendien is er 30 miljoen extra uitgetrokken voor verkeersveiligheid. Deze afspraken leiden tot 38 miljoen euro resterend vrij te besteden budget.

Specifieke projecten
De Minister wil de beslissingen over deze 38 miljoen uitstellen om deze te kunnen baseren op de nieuwe knelpuntenanalyse (NMCA) die in april 2017 gereed is. De Kamer kan met moties afdwingen dit geld wel al te reserveren voor specifieke projecten. Maar liefst meer dan 20 moties werden er ingediend, waaronder een aantal prioritaire knelpunten en projecten die EVO had ingebracht.

Binnenvaart

Ten aanzien van de binnenvaart springt de motie ten aanzien van Kornwerderzand in het oog: er wordt in de motie door drie partijen gevraagd (PvdA, VVD, CDA) tot 1 oktober 2017 30 miljoen te reserveren voor het verbreden van de sluis. In afwachting van de nadere onderbouwing van het huidige financieringsvoorstel van de regio. Ook het spoor kwam ruim aan bod met diverse moties en toezeggingen van de Staatssecretaris.

Bron: EVO

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven