Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Stabiel oogstjaar voor 'Spreewälder Gurken'

In de Duitse regio Spreewald teelden in 2016 negen bedrijven op meer dan 500 hectare de bekende 'Spreewälder Gurken'. 44 hectare hiervan werd gebruikt voor de biologische teelt van de augurken. In totaal lag de oogst op circa 29.000 ton. Het areaal en de opbrengst zijn daarmee vergeleken bij vorig jaar ongeveer gelijk gebleven. De contractueel vastgelegde leverhoeveelheden aan de negen verwerkingsbedrijven van de vereniging 'Spreewälder Gurken' konden zonder problemen worden geleverd. Daarmee garandeert de vereniging ook voor de dit jaar geproduceerde conserven: Waar 'Spreewälder Gurken' op staat, zitten er ook voor 100 procent Spreewälder Gurken in.

Continue oogst bij constante weersomstandigheden
Door het koele weer in april was het planten van de augurken dit jaar vertraagd. De oogst ging hierdoor in de tweede helft van juni van start. Over de gehele periode tot aan september ontwikkelden de augurken zich continu bij relatief constante groeiomstandigheden. Er waren geen grotere schommelingen. Grotere hoeveelheden neerslag in juli veroorzaakten het optreden van valse meeldauw, wat met name bij de biologische teelt voor grotere verliezen zorgde. Tegen het einde van het seizoen kon de toename van ongedierte de oogst nauwelijks nog inperken.
Publicatiedatum: