Bladgroenten bevatten meeste magnesium

Magnesium is één van de belangrijkste mineralen nodig voor het goed en gezond functioneren van ons lichaam. Het reguleert meer dan 300 lichaamsprocessen en dient dus in voldoende hoeveelheden aanwezig te zijn. Zo ondersteunt magnesium de zenuw- & spierwerking, helpt het een gezond immuunsysteem op te bouwen, houdt het hartritme onder controle en draagt bij tot de sterkte van ons skelet. Ook heeft magnesium een kalmerende werking en zal het dus het stressgevoel verminderen. Daarnaast hebben wij magnesium nodig om vitamine D te kunnen omzetten en zal een verhoogde inname van vitamine D de nood aan magnesium doen toenemen. Magnesium wordt echter niet door ons lichaam aangemaakt en dient dus opgenomen te worden. Hieronder vier natuurlijke bronnen van magnesium

Bladgroenten
Bladgroenten zoals spinazie, kool of bietensla bevatten van nature meer magnesium dan andere groenten. Des te groener de groente, des te hoger het gehalte aan magnesium. Voorzie daarom een gevarieerd dieet met voldoende bladgroenten op het menu.

Noten
Noten worden vaak miskend voor hun gezonde werking maar in het merendeel van de noten zoals amandelen, walnoten, cashewnoten zitten hogere gehaltes aan magnesium. Verwerk ze in een salade of bij het ontbijt. Of eet ze gewoon als een gezonde snack.

Rauwe cacao
Het lijkt misschien ongeloofwaardig maar cacao is één van de voedingsmiddelen met het hoogste gehalte aan magnesium. Daarom dat cacao vaak als een natuurlijk antidepressivum wordt aangeprezen. Het is wel belangrijk om zo donker mogelijke chocolade te eten met zo min mogelijk vet.

Granen
De inname van koolhydraten staat vandaag steeds meer ter discussie maar granen hebben een waaier aan positieve troeven zoals energie of antioxidanten. Denk ook eens aan minder vertrouwde graansoorten zoals spelt of gierst. Het brengt variatie in het voedingspatroon en is een bijkomende bron van magnesium.

Bron: gezondheid.be

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven