"Spanje wordt geduchte concurrent van Florida grapefruit"

Tholen - "Het Florida grapefruit is weer sinds enkele weken verkrijgbaar en de marktsituatie is naar tevredenheid. Het seizoen begon wat later, maar de volumes zijn vergelijkbaar en de kwaliteit van het fruit is super. De verkoop verloopt normaal. Opvallend dit seizoen is dat de kalibers kleiner uitvallen dan andere jaren", vertelt Cédric Geens van W.Jonckheere. "Verder verwacht ik een redelijk normaal seizoen."

Fluctuerende dollar

Het productie volume in Florida ligt 10 tot 15% lager dit jaar door de orkaan Matthew, maar volgens de importeur is dat niet te merken in de aanvoer. "De prijzen daarentegen zijn onderhevig aan de fluctuerende dollar. De koers ten opzichte van de dollar is in ons nadeel en aangezien we onze leveranciers in dollar betalen betalen we ongeveer 10% meer in vergelijking met vorig jaar. De prijs is nu 22 euro voor maatje 56 en 24 euro voor de 48-ers."Spanje geduchte concurrent
Momenteel bied Jonckheere Star Ruby en Ruby Red. De witte worden later verwacht. Cédric ziet het aandeel van de Spaanse grapefruit toenemen op de Europese markt. "Ik moet eerlijk zeggen dat het een geduchte concurrent wordt. De kwaliteit is niet te vergelijken met de Florida grapefruit, maar is zeker goed. Ze zijn verkrijgbaar voor de helft van de prijs, dus een steeds groter deel van de Europese markt kiest voor Spaanse grapefruit. In België zie ik de voorkeur nog niet veranderen. Zij blijven nog steeds interesse tonen voor Florida ondanks de hogere prijzen."

Voor meer informatie:
Stefan Andriani
Cedric Geens
W. Jonckheere SPRL
Werkhuizenkaai 112
1000 Brussel
Tel: +32 - 22426103
Fax: +32 - 22451079

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven